Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najegzotičnijih high tech jahti snimljena u Jadranu pokraj Dubrovnika.


Jahta na solarni pogon, odnosno high tech dvotrupac, uočen je kraj Dubrovnika. Po svemu sudeći stigao nam je eksperimentalni brod Planet Solar koji je do sada postavio više rekorda ploveći isključivo na solarni pogon, između ostalog oplovio je svijet isključivo na snagu sunca, piše Dubrovački vjesnik.

Ruski multimilijarder ponovo u Hrvatskoj!

Vezani članci Izvlačenje vozila iz mora, ilustracija Drama na Hvaru: Tijekom iskrcaja pukli konopi, teretno vozilo završilo u moru Sandra Meljničenko (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Najbogatija Srpkinja i supruga ruskog tajkuna sišla s 400 milijuna dolara vrijedne jahte za šetnju Stradunom

Brod je fotografirao čitatelja. Plovilo Plante Solar dugo je 31 metar, solarni paneli mogu proizvesti 103 kilovata, ali mu je za ekonomičnu plovidbu dovoljno i dvadesetak, dok se ostatak energije može trošiti na ostale brodske funkcije.

Površina solarnih panela za pogon iznosi skoro petsto kvadrata što je dovoljno za autonomnu plovidbu oko svijeta. Planet Solar ima šest blokova velikih litij ion baterija za pogon kada nema dnevnog svjetla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook