Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebale početi prijave

Nakon pada sustava, Fond za zaštitu okoliša objavit će novi datum zaprimanja ePrijava: "Nismo očekivali poteškoće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak ujutro pao je sustav za prijavu na natječaj za energetsku obnovu kuća. U 9 sati počele su prijave na natječaj za energetsku obnovu kuća. Stranica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pala je nakon pola sata.

Sustav za prijavu na energetsku obnovu obiteljskih kuća pao je u četvrtak ujutro, pola sata nakon što su počele prijave na natječaj. Nedugo nakon toga iz Fonda su se ispričali građanima i poručili da tim informatičara i programera radi na uklanjanju pogreške.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordna navala "Tražimo da se natječaj ponovi!" - Građani bijesni zbog natječaja za energetsku obnovu, stigao odgovor Fonda Slika nije dostupna Na zatvorenoj sjednici Vlada imenovala novog šefa Fonda za zaštitu okoliša, riječ je o nekadašnjem drugom čovjeku Hrvatskih voda u vrijeme vlade SDP-a

Iz Fonda je stiglo priopćenje s pojašnjenjem o čemu se radilo.

"Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je trebao krenuti sa zaprimanjem zahtjeva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Međutim, došlo je do tehničkih problema pa građani ulogirani u sustav nisu mogli pristupiti prijavi na navedeni poziv, zbog čega nije zaprimljena nijedna prijava", navodi se u priopćenju Fonda.

Pad servera

"Razlog za to je bio pad servera, kako pojašnjavaju iz tvrtke Fleksbit, zadužene za razvoj i održavanje sustava ePrijave. Direktor tvrtke Tomislav Gligora se ispričao građanima i Fondu kao naručitelju", dodaje se u priopćenju.

"Odgovornost je isključivo na nama kao tvrtki. Prethodno smo radili stres testove i nije bilo naznaka nikakvih problema, no nažalost ovakve situacije su moguće. Količina prijava nije uvijek nužno u korelaciji s tehničkim opterećenjem sustava, već za to postoje različiti tehnički razlozi. Naši tehničari od prvog trenutka analiziraju zašto je došlo do problema i rade na prijedlogu tehničkih unaprjeđenja sustava kako bismo u najkraćem roku omogućili da sustav nesmetano funkcionira", naveo je Gligora.

Najavio je da kroz par dana očekuje detaljnu analizu ove situacije, nakon čega će biti napravljeni i potrebni zahvati na sustavu.

"Riječ je o odgodi"

Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu se također ispričala svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila, istaknuvši kako je Fond s tehničke strane osigurao sve preduvjete za nesmetan rad sustava.

"Moramo priznati kako nismo očekivali poteškoće u njegovom funkcioniranju. Nažalost, do njih je došlo i u tom smo trenu reagirali što smo brže mogli i odgodili zaprimanje prijava. Znamo da su građani u postupak prijave uložili svoj trud i vrijeme, pa nam je doista žao što već danas nisu mogli predati svoje zahtjeve", rekla je Rajčić.

"Međutim, ističem kako je riječ isključivo o odgodi. Čim se osiguraju tehnički uvjeti za realizaciju poziva javno ćemo i na vrijeme putem medija i putem naše službene stranice najaviti novi datum zaprimanja prijava", najavila je, ističući kako će svi građani dobiti jednaku priliku za prijavu za sufinanciranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene