Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dnevnik.hr cijeli je dan pratio događanja oko splitskog Gay pridea, od okupljanja na Đardinu, do povorke i druženja u udruzi Domine.


Nakon uspješne povorke sudionici drugog splitskog Gay pridea otišli su se osvježiti i malo odmoriti u prostorije udruge Domine, a s njima je bila i naša kamera. Tamo su ih dočekali sendviči, voda i voće. U razgovoru su nam otkrili kako su zadovoljni jer je sve išlo po programu i što je sve prošlo bez incidenata. Rekli su nam kako su ugodno iznenađeni policijskim postupanjima.

Vezani članci Daša Dragnić, Ante Pranić i Ante Renić Posljednje obraćanje javnosti kandidata Koalicije ZA u Splitu: "Dalmacijom su zapuhali snažni vjetrovi promjena" Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije U Splitu sve više procijepljenih: ''Broj zainteresiranih i dostupne količine cjepiva su toliki da gledamo kako to sve potrošiti u pet radnih dana''

>> 'Da je ovako bilo '91. kad smo mi mobilizirani, rat bi trajao 6 sati, a ne 6 godina'

>> U Rijeci kao u Splitu: 300 Riječana održalo skup potpore Gay prideu

Na ovogodišnjem Gay prideu okupilo se oko 500 sudionika koje je čuvalo 900 policajaca. 'Privedeno je oko 50 osoba koje se ne mogu dovesti u izravnu vezu s javnim okupljanjem. Radi se o remećenju javnog reda i mira, alkoholiziranog stanja, neimanja osobne iskaznice i slično', izjavio je za Dnevnik.hr Paško Ugrina iz PU splitsko-dalmatinske. Dodao je kako je među privedenima bio i velik broj maloljetnika po koje su morali doći roditelji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.