Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi će se iznenaditi

Evo koliko struju plaćaju u drugim europskim zemljama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često se čuje da su nam samo cijene europske, a primanja sirotinjska. Provjerili smo kolika je cijena energenata, a kolike su plaće u sličnim nam europskim zemljama. Mnogi će se iznanaditi.

Skuhati kavu na struji ili plinu - skuplje je od početka mjeseca.

Pročitajte i ovo Ilustracija OKVIRNA PROCJENA Računi kao šamari: Izračunali smo koliko će vam se još isprazniti džepovi kad krene sezona grijanja Struja - 3 tko će dobiti potpore? Iscurile informacije: Kako će se Vlada obračunati s energetskom krizom?

'Ne mogu ni po noći spavati jer razmišljam o tim cijenama. Ne znam koliko će mi doći rata struje, plin pogotovo. Ne mogu spavati, a živci rade', kazala je Danica Sabljak.

Radi i električno brojilo, a s njim je i nova cijena skočila za 20 posto. Rublje će gospođa Danica prati iza 22 sata. No, velikim se uštedama ne nada.

>> Linić: Računi za plin će biti veći i za 100 kuna!

Cijenama bliži EU, a plaćama, kažu građani, ne. No, zemlje slične nama ipak plaćaju skuplju struju. U Slovačkoj ona iznosi 14 centi po kilovat satu, Sloveniji 11, u nas 9. Za cent je jeftinija tek Rumunjska.

'Vlada ovdje gleda istini u oči. To je cijena energije. To je cijena opstanka', kazao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Gotovo sukladno cijenama struje su i plaće. U Slovačkoj, gdje je struja skuplja, mjesečna je plaća 786 eura, u Sloveniji 999, u nas 745, a u Rumunjskoj, gdje je struja nešto jeftinija nego u Hrvatskoj, i prosječna je plaća dvostruko manja - 353 eura. Ipak, teško da će statistika odgovoriti je li vam život teži ili lakši. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene