Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar priznao

Linić: Računi za plin će biti veći i za 100 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić rekao je kako će nekim građanima računi za plin porasti i za 100 kuna, no izbjegao je odgovor na pitanje hoće li na računima biti i nova fiksna naknada od 20 kuna.

'Mnogi imaju dovoljno dobre plaće da mogu platiti realnu cijenu energenata te dodao kako socijalni programi moraju biti usmjereni doista onima kojima je nužno potrebna pomoć, a ne da je kroz njih dobivaju i oni koji imaju dobre plaće', kazao je Linić gostujući u emisiji Hrvatskog radija.

Pročitajte i ovo Ilustracija JOŠ I TO! Novi udar na džepove građana: Od 1. travnja iduće godine stižu veći računi za plin Stiže visok račun za spas klime - 2 izglasan paket zakona Novi klimatski zakoni mogli bi utjecati na račune za grijanje: "Građani će to brzo osjetiti na svojim džepovima"

>> Posljednja poskupljenja deru 'živo tkivo' najsiromašnijim građanima

Linić je sebe naveo za primjer jer je za stan u Zagrebu, zbog male potrošnje plaćao povlaštenu cijenu struje, a šesteročlana je obitelj zbog velike potrošnje morala plaćati punu cijenu plina.

Linić je dodao i kako još nije dostignuta realna cijena struje koja bi omogućavala dodatna investiranja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene