Milan Bandić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u tri dnevne tiskovine danas je objavio ispriku hrvatskim braniteljima nakon brojnih prozivki zbog susreta s načelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom.


Gradonačelnik danas nije htio otkriti čijim su novcem plaćeni oglasi te je li riječ o privatnom ili proračunskom novcu.

Vezani članci Dario Juričan (Foto: Dnevnik.hr) Dario Juričan poziva Milana Bandića da u svojim stanovima udomi ljude: ''Nadam se da ćete napuniti frižidere'' Dario Juričan Juričan o Bandićevu državničkom gardu: ''Stožerni generale, ideš istim putem kao Karamarko''

Iz njegova ureda otkrivaju kako je riječ o službenom oglasu gradonačelnika "koji se kao takav i plaća". Bandićevu ispriku tako smo platili 18.794,07 kuna bez PDV-a.

Trošenje proračunskog novca na Bandićeve isprike pravdaju tvrdnjom da je riječ o "osjetljivim pitanjima" o kojima javnost mora biti informirana. 

"Takav način informiranja neophodan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana", poručuju iz Grada. 

Podsjetimo, Bandić se ponovno ispričao braniteljima zbog primanja predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme u Zagreb.

Braniteljske udruge prozvale su Bandića zbog druženja s Palmom, za kojeg kažu da je "potvrđeni četnik i Arkanov potrčko", i to na na isti dan kada se obilježavala 27. godišnjica pada Lušca kraj Vukovara, za koji se okrivljuju upravo Arkanovi vojnici.

Bandićevu ispriku zahtijevala je i HVIDRA, čiji je čelnik Josip Đakić za DNEVNIK.hr kazao da Bandićevu ispriku prihvaćaju. 

„Isprika je prihvaćena i OK je. Eventualno ga njegovi službenici upoznali s kim će se susresti“, kazao je Đakić.