Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest o jučerašnjem spašavanju ljudi iz mora u Dubrovniku, proširila se Europom.


O Goranu Masli i Miju Petriću, dvojici radnika hotela koji su ne mareći za svoj život skočili u uzburkano more, raspitivali su se i iz Švedske, odakle dolaze gosti kojima je ovaj hrabri dvojac pomogao. 

Vezani članci Ante Vlašić i Paula Klaić Saulačić Turisti preplavili Jadran, no ima li ih tko poslužiti? "Krenuli smo kasno u tu priču, ali država mora..." Dupin, ilustracija VIDEO Ribari spasili dupina koji se zapleo u njihovu mrežu: Skočili u more i pomogli mu da se oslobodi

Sve je počelo rano ujutro, oko 8 sati. 'Taman sam išao doma poslije noćne, i onda smo dobili dojavu preko mobitela da je jedna starija gospođa upala u more', rekao je Goran Masle. Gorana i Miju dočekalo je ogromno more, valovi visoki po nekoliko metara. 'Odmah s vrata smo vidjeli glavu i od tamo on se zaletio, skinuli smo se, samo smo skočili', rekao je Mijo.

Uslijedilo je čekanje i plutanje od sat vremena. Kako bi umanjili strah, Mijo i Goran gostima su pričali viceve, te im čak zapjevali pjesmu 'Ludo moje more'. Sreću što je konačno stigao brod Kapetanije, brzo je zamijenio strah zbog komplikacija pri vađenju iz mora. Po dolasku u gradsku luku, Goran i Mijo gošću su uputili prema hitnoj pomoći. Oni dvojica zaključili su da su dobro, i da im pregled ne treba. Spašeni gosti danas su krenuli prema Švedskoj.

'Žena me zagrlila, jutros kad su išli čak je i zaplakala, stvarno vidiš da je to iskreno', rekao je Mijo. A te iskrene zahvale Europom su već proširile priču o dubrovačkim herojima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju