Naše more jedno je od najčišćih u Europi. No jedna plaža posebno je zapela za oko Europskom parlamentu. Riječ je o plaži Podrače u Brelima koju su posebno preporučili zbog čistoće, ocjenjujući je izvanrednom. A mnogi su ovih dana čuli i za Split, posebice u američkim medijima.


Da je plaža Podrače itekako posebna, znaju mnogi u Hrvatskoj. No sada ju je posebno izdvojio i Europski parlament koji se najviše divi njenoj čistoći, ali i ljepoti.

Vezani članci Ivan Kaštelan i bager dijele obalu Dvije dalmatinske općine već 20 godina u sukobu zbog jedne plaže: ''Pozivam arbitražnu komisiju da nas što hitnije pozovu" Valovi na plaži (Foto: Screenshot) Još jedan muškarac izgubio obračun s prirodom nakon što mu je val oborio suprugu s nogu

Na svom profilu na Twitteru Europski parlament objavio je kako se ispituje kakvoća na 21.000 lokacija za kupanje diljem Europe. Kad je riječ o plažama – Podrače su njihov prvi izbor.


"Super je, čuli smo da je najljepša plaža i došli smo vidjeti kako je", kažu Luka i Ante.

"More je toplo, pogled prekrasan. Savršeno", zadovoljan je i posjetitelj iz Poljske.

Idealna za uživanje ljeti. Mještani kažu – znali smo da je lijepa i posebna. "Ja mislim da je to priroda više nego mi. Mi smo pripomogli da je držimo čistom i urednom", kaže mještanin Anđelko Šošić.

Pohvale stižu i za Split. Američki New York Post nedavno ga je proglasio ljetnom top-destinacijom u Dalmaciji.

"Veličanstven je. Sve nam se sviđa, od arhitekture do pejzaža", kaže turist iz Francuske.

"Jedan od onih najpozantijih ljudi na svitu Tonći Kukoč, kad je objašnjavao onom što igra košarku Michaelu Jordanu... Kad je došao u Split, povirova je da je tako", kažu i braća Smoje.

A Split i Brela tek su dio aduta koje Dalmacija nudi.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr