Obavijesti Video Pretražite Navigacija
naznake dobre suradnje?

Intrigantan sastanak: Europska tužiteljica i Ivan Turudić razgovarali su dan uoči dramatične akcije

Ivan Turudić i Tamara Laptoš
Ivan Turudić i Tamara Laptoš Foto: Josip Moler/Damir Krajac/Cropix
Europska tužiteljica Tamara Laptoš i Ivan Turudić tajno su se sastali dan uoči dramatične akcije EPPO-a u Ministarstvu kulture.

Ivan Turudić, novi glavni državni odvjetnik koji dužnost preuzima u svibnju, sastao se 15. veljače s glavnom europskom tužiteljicom Tamarom Laptoš, a bio je to neslužbeni sastanak koji su oboje prešutjeli, piše Nacional

Pročitajte i ovo Snježana Bajan i Josipa Pleslić Nastupila zastara Poruke otkrile novu aferu, odvjetnik Prodanović: "To je kazneno djelo, odletjela bi isti čas"

Do intrigantnog susreta, navode, došlo je na trećem katu zgrade u Savskoj 62, u jednoj od prostorija Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj (EPPO) i to dan prije nego što je EPPO upao u Ministarstvo kulture zbog sumnji u nezakonito trošenje novca. 

Pročitajte i ovo Pogled naa Zemlju iz orbite rasprava na marginama samita "Takvu akciju nitko ne bi preživio": Upozorenja iz Njemačke zbog navodnog ruskog svemirskog oružja

Igrom slučaja i Laptoš i Turudić smješteni su u istoj zgradi jer se i Visoki kazneni sud, čiji je Turudić i dalje sudac, i Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj nalaze prekoputa nebodera Zagrepčanke.

Ovaj susret mogao bi biti i naznaka dobre suradnje DORH-a i EPPO-a s obzirom na to da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek s Laptoš bila u tihom sukobu, a rad EPPO-a otvoreno napadala, piše Nacional. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene