Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurili detalji

EU ODREDILA KVOTE Preraspoređuje se 160.000 izbjeglica, dio dolazi i u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lideri EU sastavili su plan za preraspodjelu 160.000 izbjeglica koji su ušli u Europu. Hrvatska bi u skladu s tim planom trebala primiti 3.200 izbjeglica.

Imigranti koji se nalaze u Italiji, Grčkoj i Mađarskoj bit će preraspodijeljeni na države Europske unije. Kvote su određene temeljem populacije i ekonomskog bogatstva pojedine države.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Slika nije dostupna Zemlje koje se protive izbjegličkim kvotama POČINJE PRITISAK? 'Smatram da je pravedno da primaju i manje financijskih sredstava'

Do Europe nisu uspjeli doći: 'Poslala sam im novac, no odlučili su krenuti brodom'

Hrvatska će ih, prema pisanju Daily Maila, primiti 3.200, a Njemačka 35.000. Izbjeglice će primati i najsiromašnije članice Unije poput Rumunjske i Bugarske, dok Velika Britanije nije pristala na dogovorenu shemu, pa se ne nalazi na popisu primatelja iako su jedna od najvećih i najbogatijih članica.

Međutim, britanski premijer David Cameron tvrdi da Britanija prima azilante i da će ih i dalje primati, ali ne želi da se na njegovu državu primjenjuju kvote prema navedenom izračunu.

Prema dokumentu koji je procurio, u Mađarskoj se trenutačno nalazi 54.000 tražitelja azila, u Italiji 39.600, u Grčkoj 66.400.

Očekuje se da će predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker iznijeti nove brojke, za razliku od onih u svibnju kada su se vodile diskusije o kvotama, budući da je od tada došlo do velikog porasta broja izbjeglica kojima EU treba pružiti utočište. Umjesto 40.000 izbjeglica o kojima se pričalo prvom polovicom godine, sada ih je, procjenjuje se 160.000.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene