Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekshumirani se ipak povezuju sa slučajem 'selotejp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izjavio je danas da se dvije osobe, ekshumirane 22. prosinca na Centralnom groblju u Osijeku, ipak povezuju sa slučajem "selotejp" jer je, kako je rekao, "dodatnim sudsko-medicinskim vještačenjem utvrđeno da bi taj muškarac i žena po načinu kako su ubijeni mogli biti među žrtvama ubojstava na Dravi u Osijeku 1991."

Glasnogovornik Rožac je prekjučer rekao kako je analizom DNA
potvrđeno da se dvije osobe, ekshumirane 22. prosinca prošle godine s Centralnog groblja u Osijeku, ne povezuju s tzv. slučajem "selotejp".

Pročitajte i ovo Ekshumacija u Bogdanovcima - 4 Ostaci najmanje dvije osobe Ekshumacija na istoku Hrvatske: "Tijela su pronađena na ulazu u mjesto, i to na oranici koja se sve ove godine obrađuje" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

Kako je danas izjavio, obdukcijom i analizom DNA nije utvrđen
identitet tih osoba jer u bazi podataka Uprave za zatočene i nestale u Zagrebu nema uzorka DNA s kojim bi se usporedili podatci te se one vode kao nepoznate osobe jer ih nitko ne traži, kazao je Rožac. 

Dodao je kako se u slučaju "selotejp" vodi istražni postupak za 11 osoba, među kojima je 10 ubijenih, a jedna je ostala živa, Radomir Ratković, koji živi u Srbiji. Među njima dvije osobe nisu identificirane.

U tzv. slučaju "selotejp" sedam je osoba, među kojima je i Branimir Glavaš, osumnjičeno da su počinili ratni zločin na Dravi u Osijeku.

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je nastavljen istražni postupak u tom slučaju koji je istražni sudac Mario Kovač prekinuo 20. prosinca prošle godine zbog Glavaševe raspravne nesposobnosti.

Ni jedan od šest danas saslušanih svjedoka Odvjetništva nije teretio Glavaša, izvijestio je novinare njegov odvjetnik Marko Dumančić. 

Dodao je kako je Odvjetništvo do sada saslušalo stotinjak svjedoka te da ni jedan od njih nije teretio Glavaša. Obrana će istražnom sucu Kovaču predložiti 20-ak svjedoka.

Istražni sudac Kovač donijet će danas ili sutra odluku o datumu
sljedećeg istražnog ročišta, doznaje se od glasnogovornika Rožca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene