Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić: 'Moje neslaganje s HDZ-om neće štetiti Osijeku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Anto Đapić na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća odbacio optužbe oporbe da bi njegovo neslaganje s HDZ-om zbog "slučaja Glavaš" i s tim u vezi najava da ne će glasovati za državni proračun mogli štetiti gradu Osijeku.

Stranački sukobi i razmimoilaženja ne smiju ugroziti odnos Vlade prema gradu Osijeku, kazao je gradonačelnik Đapić.

Pročitajte i ovo Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću Slika nije dostupna Smanjena sredstva Split: Prihvaćen rebalans gradskog proračuna

Ustvrdivši kako će najavljeni projekti biti provedeni, jedino je
pitanje kojom brzinom, dodao je da će proračun biti prihvaćen bez obzira na to što HSP ne će glasovati za nj'.

Prije početka sjednice Krunoslav Ižaković, predsjednik Kluba
vijećnika Nezavisne liste Branimira Glavaša, predložio je vijećnicima da potpišu peticiju koju je pokrenula Udruga "Žrtve Domovinskog rata" sa zahtjevom da se Glavašu, koji 33. dan štrajka glađu, omogući obrana sa slobode.

Oporba je, žestoko reagiravši na taj prijedlog, ocijenila da je to politikantski čin, a SDP-ova vijećnica Biljana Borzan "očitim
kršenjem poslovnika". 

Potpisivanju peticije odlučno se usprotivio i Zlatko Kramarić iz HSLS-a. Oporba je zamjerila, kako su istaknuli, jer je prijedlog podnesen u točki dnevnog reda "pitanja i prijedlozi", a ne kao prijedlog pri glasovanju o dnevnom redu.

Ižaković je istaknuo kako je "sramotno što na sjednici Glavaš, koji je predsjednik Gradskog vijeća, nije ni spomenut te što je oporba tako dočekala prijedlog za potpisivanje peticije za čovjeka koji ne traži ništa drugo nego da mu se omogući ravnopravan tretman i da se brani sa slobode".

Peticiju su potpisali članovi Nezavisne liste Branimira Glavaša, HSP-a i jedan vijećnik predstavnik umirovljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene