Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija navodno ima dobar trag koji vodi prema dvojici crtača kukastog križa na Poljudu.


Splitska policija u posjedu je snimke na kojoj se vide dvojica muškaraca koji se dovode u izravnu vezu s iscrtavanjem nacističke svastike (kukastog križa) na stadionu u Poljudu.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, dvojica mogućih počinitelja preskočila su noću ogradu jednog od ulaza na stadionu. Sa sobom su, navodno, nosili za sada nepoznati predmet koji podsjeća na poljoprivrednu prskalicu uz pomoć koje su iscrtali svastiku. Kamera ih je uhvatila u trenutku upada na stadion, odnosno preskakanja ograde, i nakon obavljena posla i izlaska sa stadiona. Sve se dogodilo uoči utakmice Hrvatska – Italija 12. lipnja.

Vezani članci Muškarac pod automobilom, ilustracija U automehaničarskoj radionici pod autom pronađen mrtav muškarac, teško ozlijeđen muškarac i u Vrgorcu Lokalni izbori, ilustracija Donosimo izlazne ankete lokalnih izbora 2021.

Milanović pisao Platiniju: Ne dopustite da se Euro 2016 održi bez svih najboljih nacionalnih vrsta

Poljud inače prekriva 90 nadzornih kamera. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je jučer kako je policija na dobrom tragu rješavanja slučaja kukastog križa na splitskom stadionu.

Premijer Zoran Milanović pisao je pak predsjedniku UEFA-e Michaelu Platiniju u kojem ga traži da hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne izbacuju s Eura 2016.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook