Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dubrovniku

Dvojica Srba radila nered i mokrila po Hajdukovu muralu: Muškarac ih htio spriječiti pa dobio batine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica srpskih državljanina, stara 32 i 33 godine, u sitnim noćnim satima u Dubrovniku su se pomokrila po muralu Hajduka i napala muškarca koji ih je u tome htio spriječiti. Policija ih je privela, ali sudac ih je pustio da se brane sa slobode.

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku u srijedu su uz kaznenu prijavu privedena dvojica državljana Republike Srbije zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje iz mržnje i nasilničkog ponašanja iz mržnje.

Pročitajte i ovo Ulješure Stigli u Jadran VIDEO Skupina velikih kitova snimljena kod našeg otoka, stručnjaci strahuju da bi se mogla dogoditi tragedija: "Ne približavajte im se!"

Dvojac se sumnjiči da je u noćnim satima u mjestu Gruda, uz vikanje urinirao po muralu nogometnog kluba Hajduk, kako piše Jutarnji list. Nakon što ih je 46-godišnji hrvatski državljanin upozorio da to ne rade, počeli su mu psovati te su ga i fizički napali zbog, kako sumnja DORH, netrpeljivosti prema pripadnicima druge nacionalnosti.

Pročitajte i ovo Djeca spašena iz žičare u Pakistanu - 3 Dramatična akcija VIDEO/FOTO Školarci satima visjeli iznad provalije, jedan se od straha onesvijestio: "Bio sam uvjeren da mi je ovo zadnji dan"

Iako je tužiteljstvo za dvojac zatražilo određivanje istražnog zatvora, sudac je to odbio te im je odredio mjere opreza zabrane napuštanja teritorija Republike Hrvatske, kao i zabranu približavanja te uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenim hrvatskim državljaninom. Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na to rješenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene