Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donirala 1,5 milijun kuna

Tajanstvena žena obnavlja dubrovačko groblje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U današnje vrijeme krize i recesije sve su rjeđe dobre vijesti o ljudskoj solidarnosti i međusobnoj pomoći. Stoga još više čudi slučaj iz Dubrovnika, gdje je jedna gospođa odlučila za obnovu gradskog groblja donirati čak milijun i pol kuna

Starija gospođa, o kojoj se jedino zna da potiče iz poznate dubrovačke obitelji, odlučila je donirati veliki novac uz samo jedan uvjet - anonimnost. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

S doniranim novcem obnoviti će se i cijela kapela, a za završetak investicije uskočilo je i Društvo prijatelja starine, koje je platilo 100.000 kuna projektne dokumentacija. O kome se radi ne zna ni dubrovački gradonačelnik, koji je s odvjetnikom donatorice potpisao i ugovor.

'Groblje je gradsko, svih nas zajedničko, grad je većinski vlasnik, ima obavezu plaćanja, znači to je kao da je u proračunu uplatila milijun i pol kuna', kaže gradonačelnik Andro Vlahušić.

Da ipak ovo plemenito djelo ne bi ostalo zaboravljeno, svjedočiti će i mala pločica zahvale koja će biti postavljena na pozadinu oltara obnovljene kapele.

Tko bi mogla biti misteriozna donatorica, Dubrovčani nisu ni pokušali pogoditi. 'Ne znam tko bi to mogao biti, ali lijepa ideja. To je vrlo dirljiva ideja, ne treba se znati ništa', kaže jedan Dubrovčanin.  'A dobro, ako je to njena volja i ima novac, zašto ne', dodaje drugi. 'Ona će nagledati te radove sve preko odvjetničkog ureda', kaže direktorica groblja Marija Kisić Kamić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene