Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gostima ništa ne smeta

Dubrovački ugostitelji morali zatvoriti svoje objekte: "Jasna su pravila igre"

Aktualno Galerija Hrvoje Seko, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Hrvoje Seko, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Foto: DNEVNIK.hr Problemi ugostitelja - 1 Problemi ugostitelja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Problemi ugostitelja - 2 Problemi ugostitelja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Problemi ugostitelja - 3 Problemi ugostitelja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Problemi ugostitelja - 4 Galerija 1/6 >>
Dubrovačka gradska uprava krenula je u obračun s ugostiteljima i obrtnicima koji krše pravila. Za tri objekta ukinute su javne površine na sedam dana, a izdana im je i novčana kazna. Koliki je to financijski udarac, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović.

Ostali su bez stolova i stolica, kazna je to za tri ugostiteljska objekta, dva u ulici Prijeko i jedan u Žudioskoj. Kažnjeni su jer su proširili svoje stolove izvan ugovorene površine.

Zbog jedne terase ostalo je tek 65 centimetara na ulici kuda pješaci mogu prijeći. Grad Dubrovnik to neće tolerirati i odmah po utvrđivanju takve nepravilnosti ide kazna", upozorila je glasnogovornica Grada Marijana Aksić Vitković.

Otkazano je ukupno sedam ugovora, uz tri za ugostitelje, preostali su obrti s info pultovima i prodajom karata. Osim oduzimanja javne površine, naplaćene su i novčane kazne za pravne i odgovorne osobe, njih 1580, a za obrt 660. Sve kontroliraju komunalni redari.

Pročitajte i ovo Opća bolnica Dubrovnik Postavljen kontejner Jug Hrvatske priprema se za moguću epidemiju pomalo zaboravljene bolesti: Već ima zaraženih

"U ugovoru je već naznačeno čega se zakupac mora pridržavati. Jasna su pravila igre. Zna biti problema, ali to su sve mali problemi. Svatko se buni, nije nikome drago da ga sankcionirate", rekao je Hrvoje Seko, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo.

Kažnjeni ugostitelji nisu komentirali potez koji će ih koštati, a iz Ceha ugostitelja stigla je kritika.

"Nažalost, svi mi u nekom trenutku donosimo neke bolje i neke lošije odluke. Ovo je bila malo lošija. Nadam se da će svi moji kolege učiti na primjeru od drugih, da se treba držati pravila", upozorio je Đani Banovac iz dubrovačkog Ceha ugostitelja i dodaje da su bolje kazne sad nego poslije kad bude više gostiju.

"Kao što smo imali upozorenje za buku koje je rezultiralo odličnim ostatkom vremena kroz sezonu prošle godine. Ako je netko kriv, onda mora snositi odgovornost za to", dodaje Banovac.

Pročitajte i ovo Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera?

Pročitajte i ovo Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje

Gosti su zasad bez primjedbi na brojne restorane u povijesnoj jezgri.

"Ako ljudi imaju gdje sjesti i jesti, a posao ide dobro, onda je to vjerojatno tako najbolje. Malo mi je bilo teško hodati među stolovima, ali ja nisam odavde, pa tko sam ja da sudim?", smatra Mikey iz Engleske.

"Ne mislim da je previše stolova i restorana", rekao je Derrick.

Ako netko od kažnjenih opet prekrši pravila, oduzet će mu se javna površina na mjesec dana, dok je sljedeći stupanj trajni raskid ugovora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene