Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći krug pregovora

Hoće li uskoro doći do dogovora o povećanju plaća u državnim i javnim službama? Sindikalist Jagić: "Sadašnja ponuda Vlade je..."

Aktualno Galerija Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Foto: DNEVNIK.hr Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, i Ivana Kopčić Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, i Ivana Kopčić Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić Ivana Kopčić Foto: DNEVNIK.hr Pregovori sindikata i Vlade - 3 Pregovori sindikata i Vlade - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pregovori sindikata i Vlade - 1 Galerija 1/6 >>
Završen je treći krug pregovora Vlade sa sindikatima zaposlenih u državnim i javnim službama. Predstavnici sindikata zbog inflacije traže povećanje osnovice plaća u ovoj i idućoj godini. No za Vladin pregovarački odbor iznos je i dalje previsok. Međutim, ako je suditi prema izjavama predsjednika Sindikata policije Dubravka Jagića, uskoro bi moglo doći do dogovora.

Ni u trećem krugu pregovora nije postignut dogovor između Vlade i predstavnika sindikata zaposlenih u državnim i javnim službama. Sindikati traže povećanje plaća od ukupno 13 posto i od toga, kažu, neće odstupiti.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić o ovoj je temi razgovarala s Dubravkom Jagićem, predsjednikom Sindikata policije.

"Sadašnja ponuda Vlade, za koju vjerujem da nije konačna, je puno prihvatljivija od prošle koja zapravo nije ponudila platformu za pregovaranje. Vlada je ponudila dva modela. Mi zahtijevamo kombinaciju oba", rekao je.

Pročitajte i ovo Katarina Peica - 1 Samopregled joj spasio život Na božićno jutro doživjela je šok života: "Napipala sam kvržicu veličine zrna graška. Mislila sam da sam premlada za takvu dijagnozu"

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, predsjednik Antikorupcijskog vijeća Poslije Antikorupcijskog vijeća Oporba nakon iskaza Kovačevića slavi pobjedu u Saboru, Grmoja: "Nije to samo izjava, tu su i dokumenti"

Upitan što su konkretno sindikati tražili, Jagić je odgovorio: "Da se osnovica plaće poveća dva puta, za četiri i za dva posto, te da se isplati inflatorni dodatak. Nismo još sa svojim tijelima odredili o kojoj sumi se radi, što Vlada može ponuditi i što mi možemo prihvatiti. U svakom slučaju, taj je inflatorni dodatak za najranjivije skupine u državnim službama."

Na pitanje traže li sindikati previše budući da se konstantno govori o inflaciji i ekonomskoj krizi, Jagić je odgovorio: "Mislim da su zahtjevi sindikata državnih službi realni".

"Na kraju krajeva, inflacija isto puni državni proračun. Policijski službenici, državni službenici, namještenici, carnici, pravosudni policajci, probacija – neka mi oproste oni koje sam zaboravio – su zapravo potplaćeni", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene