Dubravka Šuica na stranicama Europske komisije objavila je što sve posjeduje, uoči ovotjednog saslušanja pred odborima Europskog parlamenta. Pitanje vrijednosti njezine imovine prvi je pokrenuo GONG.


Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je na stranicama Komisije izjavu o financijskim interesima, uoči ovotjednog saslušanja pred odborima Europskog parlamenta. 

Vezani članci Dubravka Šuica - 1 Žustro na sjednici vrha HDZ-a: Šuica ustvrdila da mediji žele srušiti HDZ jer pišu Banija, a ne Banovina Dubravka Šuica Šuica o europskoj pomoći Banovini i osobnim dojmovima: "Preživjela sam dva dubrovačka potresa i jedan zagrebački. U Petrinji je jako teško"

To je dio redovne procedure, dokument je nešto kao imovinska kartica u Hrvatskoj, samo ne tako detaljna. 

Iz dokumenta se vidi da Šuica ima 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4.105,91 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma u vrijednosti od 1.354,71 eura.

Jednak broj dionica Hrvatskog Telekoma ima i njezin suprug. 

Od nekretnina njezin suprug ima obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kućicu u Blidinju u BiH te kuću pokojnih roditelja i zemlju na Pelješcu, gdje je suprug u djelomičnom vlasništvu.

Tvrtka DUBE d.o.o. za prijevoz na moru neaktivna je od 2016. i također joj je vlasnik suprug Dubravke Šuice.

Šuica je spomenula i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, a o kojoj je jučer objavila status na Twitteru. 

Kaže da je kuća naslijeđena od pokojnih roditelja.

Na kraju je navela i kako joj je suprug trenutačno u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrid.

Svi su htjeli znati vrijednost imovine

GONG se prvi zapitao koja je vrijednost imovine Dubravke Šuice pa su i poslali šest pitanja za nju za koja žele da ih postave na odborima Europskog parlamenta. 

"Ona i dalje nije navela ono ključno. Koliko vrijedi njezina imovina i kako ju je stekla. Mi smo javno pozvali da objavi i da odgovore na ta pitanja. Da objavi svoje stare imovinske kartice. Da kaže kako je stekla svoju imovinu. Da objavi porezna rješenja s obzirom na medijske napise da se istraživala njezina imovina. Gospođa Šuica tvrdi da je sve čisto. Ako je čisto neka pokaže dokumente," kazala je Oriana Ivković Novokmet iz Gonga.

To je naljutilo i premijera Plenkovića, koji je GONG prozvao produženom rukom SDP-a. 

Šuica je u nedjelju na Twiteru nagađanja o vrijednosti svoje imovine proglasila lažnm vijestima

U sve se usključio i Most. Nikola Grmoja objavio je u ponedjeljak da pokreće humanitarnu akciju. 

POMOZIMO DUBI DA POSTAVI KROV I FASADU! ''Pridruži se. Pokažimo još jednom veliko hrvatsko srce!'' napisao je Nikola Grmoja na Facebooku.

 

20190923 Res 61667 by Anonymous JgGHYx on Scribd