Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica je pojasnila kako bi veliki broj državnih tijela sličnih aktivnosti trebalo ujediniti, a ljude iz agencija prebaciti u ministarstva.


Nakon što je na sjednici Vlade ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović izjavila kako će, s obzirom da njezin resor očekuje "niz reformskih poteza", trebati zapošljavati dodatne službenike, nakon sjednice je novinarima pojasnila kako bi veliki broj državnih tijela sličnih aktivnosti trebalo ujediniti, a ljude iz agencija prebaciti u ministarstva.

Vezani članci Vrtić u Njemačkoj, Ilustracija Njemačka očajnički traži radnike: Pogledajte koje djelatnosti se najviše traže Slika nije dostupna Kako je to moguće? Država zaposlila 10.533 zaposlenika za vrijeme najveće krize!

Na pitanje novinara o novom zapošljavanju državnih službenika, iako se ranije zalagala, a Most je u kampanji i najavljivao racionalizaciju javne uprave, odgovorila je da treba ujediniti veliku fragmentiranost.

"U Hrvatskoj postoji veliki broj tijela državne uprave, pravnih osoba s javnim ovlastima i njihove nadležnosti treba pogledati, treba ih racionalizirati. Agencije i druge pravne osobe koje imaju slične poslovne procese i slične aktivnosti i zadatke treba okrupniti te veliku fragmentiranost ujediniti, primjerice iz agencija ljude dovesti u ministarstvo", rekla je Alibegović .

Izjavila je kako su za to ključni "strateške aktivnosti usmjerene u provedbu razvoja javne uprave" i "akcijski plan provedbe strategije razvoja javne uprave".

"U resoru javne uprave ima puno zadataka i izazova na kojima treba raditi. Resori će puno više surađivati, ići ćemo u smjeru jačnja suradnje s drugim ministarstvima, te drugim tijelima državne uprave sa ciljem da dobijemo efikasan javni sektor", rekla je Jurlina Alibegović .

Ustvrdila je kako će veliki dio posla podnijeti i trenutno zaposleni u svim resorima, pa tako i u Ministarstvu uprave, sve kako bi se uspješno napravili svi reformski i strateški zadaci. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju