Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavanje u Vrgorcu

Državni inspektorat podiže optužni prijedlog protiv Stjepka Bobana i HAC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija u HAC-u utvrdila je da su ugovori o zaposlenju sklopljeni s deset kandidata za mjesto blagajnika u Vrgorcu ništavna te da protiv HAC-a i odgovorne osobe, koja je u ovom slučaju Stjepko Boban, slijede optužni prijedlozi.

Inspekcijom državnog inspektorata utvrđeno je da su u HAC-u doista prekršili zakon te da je 10 ugovora sklopljenih s radnicima ništavni.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

'Na temelju utvrđenih činjenica Državni inspektorat je donio Rješenje kojim se usvajaju zahtjevi trojice sudionika natječajnog postupka i podnositelja zahtjeva za provedbu inspekcijskog nadzora, od kojih je jedan nezaposleni vojni invalid pa ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju u odnosu na sve kandidate s kojima je HAC sklopio ugovore o radu. Rješenjem je utvrđeno i da ugovori o radu od 25.07.2011. godine sklopljeni na neodređeno vrijeme između poslodavca HAC-a i 10 radnika za radno mjesto blagajnika naplate cestarina nemaju pravnog učinka od dana pravomoćnosti toga rješenja', poručili su iz Inspektorata. Odluku o potpisivanju ugovora  s radnicima potpisao je predsjednik Uprave HAC-a Stjepko Boban.

Ističu kako će zbog osnovane sumnje da je počinjeno djelo prekršaja za koje je zapriječena novčana kazna od 10.000 do 300.000 kuna za pravnu osobu koja ne postupi prema odredbi čl. 35. st. 1. Zakona, te od 5.000 do 15.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi, 'protiv Poslodavca i odgovorne osobe u pravnoj osobi nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog'.

Rezultati su to inspekcijskog nadzora koji je započeo 10. kolovoza tijekom čega je pregledana cijela dokumentacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene