Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Dnevnik.hr prvi objavio vijest o odgodi ispita iz hrvatskog na državnoj maturi na redakcijski su mail počeli pristizati komentari ljutitih maturanata, a mnogo njih se žalilo na prepisivanje i pomaganje od strane profesora.


Na naš redakcijski mail moj.report@novatv.hr javilo se nekoliko maturanata koji su nam poslali fotografiju na kojoj objava jednog učenika koji je nakon današnjeg eseja napisao: 'Na nižoj je tema bila malo zeznuta, ali smo uspjeli nagovoriti profesorice da nam na projektoru upale kratak sadržaj Glembajevih i bilješke o piscu, tako da sam nešto ipak uspio napisati'.

>> Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!

>>
Ovo su trebala biti pitanja na ispitu iz hrvatskog!

>> 'Ovo je sramota za cijeli školski sustav i pljuska maturantima'

>> Maturanti: 'Želimo da se odgodi ispit iz matematike!'

Maturante je razljutio takav stav jer smatraju da nisu svi ravnopravni. 'Na društvenim su mrežama neki maturanti javno priznali da se u njihovim školama moglo prepisivati te da su im profesori pomagali uz pomoć interneta i projektora kako bi olakšali pisanje današnjeg eseja. Neki su rekli da su djela 'procurila' sinoć van te da su znali što će biti na eseju, dok su neki u dogovoru s profesorima imali plan prepisivanja. Ukratko o pravednosti državne mature za sve maturante', napisala nam je jedna maturantica koja je željela ostati anonimna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Počela je državna matura: Više od 34.000 učenika na ispite ne smije donositi ni vlastite kemijske olovke Slika nije dostupna Maturanti: 'Želimo da se odgodi ispit iz matematike!'