Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli Facebook grupu

Maturanti: 'Želimo da se odgodi ispit iz matematike!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Dnevnik. hr prvi objavio vijest o odgodi ispita iz hrvatskog jezika na državnoj maturi, maturanti su putem društvene mreže Facebook zatražili odgodu ispita iz matematike.

Ljutiti maturanti kojima je skandalom na državnoj maturi poremećen plan učenja, traže da se ispit iz matematike koji se, prema rasporedu, treba održati 03. lipnja održi 07. lipnja. Otvorili su Facebook grupu 'Odgodimo maturu iz matematike za 07.06.2013.'

>> Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!

'Ovaj datum sto smo stavili je okviran, tada se piše povijest pa treba pogledati i u kalendar ispita i objaviti pravi datum. Kad se skupi dovoljno lajkova, onda šaljem e- mail na NCVVO sa zahtjevom odgode i na koji datum. Lajkalo vas je 1000 u manje od pola sata, ako ovako nastavimo možda i uvaže prijedlog', napisao je admin grupe.

>>
'Ovo je sramota za cijeli školski sustav i pljuska maturantima'

U manje od sat vremena grupa je prikupila 3.930 lajkova.
Podsjetimo, ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi odgađa se za petak jer su u tri škole, umjesto eseja zakazanog za danas, podijeljeni ispiti iz hrvatskog jezika koji se trebao održati sutra. Tako je ispit kompromitiran jer su otkrivena ispitna pitanja.

Kako komentirate skandal s ispitom iz hrvatskog na državnoj maturi?

  • Ovo je velik problem za maturante
  • Maturanti su već navikli na komplikacije s državnom maturom
  • Maturanti su ovako dobili na vremenu

Ukupno glasova:



DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Od ponedjeljka počinju ispiti na maturi Kreće od ponedjeljka Maturanti u stresu zbog državne mature, a psiholozi tvrde: „Dugotrajno izlaganje stresu je povezano s trajnim problemima mentalnoga zdravlja“ Studentica Lara (Foto: Dnevnik.hr) Što kažu maturanti? Komentari na najlošije rezultate državne mature dosad: "Odlikaš sam, ali sam se šokirao kad sam vidio koliko ne znam!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene