Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Braniteljske dividende

'Država nam daje dionice kojima se uopće ne trguje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak počinje isplata dividendi iz Fonda hrvatskih branitelja za protekle dvije godine. S druge strane, javljaju nam se ratni invalidi kojima je država riješila njihova invalidska prava tako što im je dodijelila neupotrebljive dionice, kojima se već godinama na burzi ne trguje.

Braniteljima su bezvrijedne, a doznajemo da čak ni uprave tvrtki, čije dionice se tako dijele, ne znaju da ih je Fond za privatizaciju uopće nekome proslijedio. Ministarstvo nema konkretan odgovor na problem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dali mu neupotrebljive dionice Ministar ga ignorira, a pomogao mu gledatelj Nove TV Slika nije dostupna Kad niti lanci ne pomažu Branitelji ispred Fonda za privatizaciju prijete štrajkom glađu

Dinka Kevca je Fond za privatizaciju podmirio. I to 2009. s dionicama kojih od 2007. nema na burzi pa ne zna što bi sa 144 dionice Hospitalije d.d. Kako su nama obrazložili Fond uvijek dodjeljuje u paketu i dionice kojima se trguje i dionice kojima se ne trguje. 'Dionicama dodijeljenim gospodinu, osim dionica Hospitalije d.d., se redovito i gotovo svakodnevno trguje na Zagrebačkoj burzi', stoji u obrazloženju Fonda.

Izgubljena nada

Pokušavao je ući u trag Hospitaliji d.d. i njezinom vlasniku. Ne postoje na staroj adresi. 'Ja bih trebao s gospodinom Željkom Zadrom razgovarati, međutim vi ste meni davali brojeve mobitela i da će mi se čovjek javiti, međutim nikad mi se čovjek nije javio', kaže gospodin Kevac. Nama se javio i rekao da dionice može ponuditi na otkup samom Fondu.

Vlasnik Hospitalije još dodaje da ga Fond nikad nije obavijestio da je nekome uopće proslijedio dionice. Pitali smo ministra branitelja, kako riješiti ovakve slučajeve, a on nam je odgovorio da treba pitati Fond za privatizaciju. Nakon dvije godine bezuspješnog ostavljanja kontakata, izgubio je Dinko nadu u povratne pozive.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene