Obavijesti Pretražite Navigacija
Novi izborni predmet

Drugačija generacija poduzetnika: 'Učit će ih 'kako ne treba!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačke, Prva gimnazija i Druga ekonomska smislile su novi predmet Poduzetništvo, i uzele nepovratnih europskih 1,5 milijuna kuna s kojima će učenike učiti konkurentnosti, ali i ukazati im na dosadašnje grijehe hrvatskih poduzetnika.

Poduzetništvo je novi izborni predmet kojeg su smislile zagrebačka Prva gimnazija i Druga ekonomska škola. Pripremat će učenike za tržište rada. 'Fokusirat će se, za razliku od korporativnog poduzetništva, na socijalno poduzetništvo, društveno odgovorno, utemeljeno na visokim etičkim načelima koje brinu za okoliš, za ugrožene skupine, a istovremeno mladim poduzetnicima osigurava kvalitetan život', kazao je profesor Igor Lukić, voditelj projekta škola poduzetničke konkurentnosti.

>> Kako pronaći nove poslovne partnere i ugovoriti posao u roku od petnaest minuta?

Ravnateljica Dunja Marušić Bržetić je pak istaknula da je riječ o eksperimentalnoj grupi od 28 učenika na osnovu čijih će iskustava izraditi predmetni kurikulum za izbrni predmet 'poduzetništvo za gimnazije'. 'Većina nas se neće zaposliti jedno dulje vrijeme nakon srednje škole ili fakulteta. Svako iskustvo koje ćemo imati će nam pomoći da lakše nađemo posao', kazao je Gordan Krmek iz Prve gimnazije.

Pročitajte i ovo Zbog radova se na mjesec dana zatvara dio Avenije Većeslava Holjevca Pakao dug mjesec dana Novi prometni kaos: Počinju radovi na jednoj od ključnih avenija u Zagrebu Stablo na Srednjacima - 1 Posljedica nevremena Ostalo zaboravljeno: Stanari se boje da bi stablo na Srednjacima svakog trena moglo pasti na stazu ili parkiralište

Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras je istaknuo kako je bitno da je ovakav projekt potpomognut sa sredstvima Europske komisije. Bit će financiran s 1,5 milijuna kuna, sufinanciran, u stvari, jer će oni svojim radom platiti na kraju veliki dio toga', kazao je Branko Baričević, šef predstavništva EU komisije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene