Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plinska afera

Dretar: "Dok sam ja bio u vojsci, ministar Filipović studirao je kako krasti Hrvatsku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar odlučno je u petak odbacio optužbe iz Mosta da je njegova stranka povezana sa PPD-om te ustvrdio da je Most blisko surađivao s kabinetom ministra gospodarstva Davora Filipovića u razotkrivanju plinske afere.

Tijekom sedmosatne tematske sjednice Odbora za gospodarstvo o plinskoj aferi u četvrtak Nino Raspudić i Nikola Grmoja iz Mosta cijelo su vrijeme sjedili pored Marine Pavić, zaposlenice u kabinetu ministra Filipovića, i s njom razmjenjivali dokumente, kazao je Davor Dretar pokazujući fotografiju sa sjednice.

"Ministarstvo gospodarstva u svakom slučaju blisko surađuje s Mostom, očigledno zbog nekih trenutačnih ili budućih političkih interesa”, ocijenio je Dretar na konferenciji za novinare u Saboru, upitan je li ministarstvo Mostov izvor o plinskoj aferi.

Nazvao je sve dvorskim spletkama i podsjetio kako je DP tražio da se zbog plinske afere osim odgovornosti HEP-a traži i odgovornost premijera te ministra gospodarstva, a da je Most, kako tvrdi, tražio da se Filipovića skloni iz fokusa odgovornosti.

Pročitajte i ovo Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Najduži štrajk Dobronić u ponedjeljak s predsjednicima sudova o štrajku

"Dok sam bio član Hrvatske vojske, ministar Filipović studirao je kako krasti Hrvatsku. Dok sam vozio humanitarnu pomoć za Ukrajinu, Filipović je počeo aktivno krasti Hrvatsku. Toliko o nečijoj vjerodostojnosti", rekao je Dretar o ministru Filipoviću. Također se ispričao javnosti zbog psovke upućene ministru tijekom tematske sjednice Odbora.

Pročitajte i ovo Joe Biden OPET NEZGODA VIDEO Biden se opet spotaknuo dok je ulazio u avion: Liječnik Bijele kuće objasnio što se događa

Osim toga, Dretar je naglasio da DP nema nikakvih veza s PDD-om te poručio da će se svim snagama uključiti u istraživanje navodne povezanosti. "Čvrsto i odgovorno tvrdim svojom dušom i imovinom da tu nikakve veze nema", kazao je.

Pročitajte i ovo Šverc migranata, ilustracija - 6 Komentira Božinović Od ulaska u Schengen dramatično povećanje ilegalnih prelazaka hrvatske granice

Objasnio je i da je tijekom glasanja, kada je oporba napustila sabornicu, unutra ostao član DP-a Stipo Miinarić samo zato da bi prilikom glasanja o Zakonu o braniteljima upozorio na još jedan suicid branitelja.

Daniel Spajić (DP) dodao je da ih je Most prevario i kod izbora člana Državnog izbornog povjerenstva (DIP) "lažno" tvrdeći da su Raspudić i Miro Bulj članovi Mosta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene