Na Kninskoj tvrđavi bio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. Mnogima je bilo žao što nije bilo generala Gotovine.

Galerija Dražen Ressler - 1 Ivan Čorkalo Dražen Ressler - 3 +0 Dražen Ressler - 2

Proteklih nekoliko dana bavili smo se onim što govore predsjednik i premijer, a u pozadini je Hrvatska vojska ponovno vrijedno, marljivo i besprijekorno odradila svoj posao i organizirala još jednu obljetnicu u Kninu, kazao je reporter Dnevnika Nove TV, koji je razgovarao s Draženom Resslerom, zapovjednikom Gardijske mehanizirane brigade.

On je istaknuo kako je Hrvatska vojska pokazala da uz temeljne zadaće može organizirati, planirati i provesti jednu kompleksnu svečanost, dostojanstvenu i veličanstvenu.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u svečanosti. Žao mu je što nije došao general Ante Gotovina, ali je istaknuo kako su svi ratni zapovjednici s njima u mislima i od srca im se zahvalio.

Ressler je naglasio kako je Oluja najveća operacija u povijesti Hrvata i najveća pobjeda u povijesti Hrvata, koja nam je donijela slobodu i Hrvatsku. Biti dio te generacije koja je čekala stoljećima da dođemo do ovoga je zaista velika čast, rekao je gost Dnevnika Nove TV.

"Danas smo mali priliku vidjeti nešto drugo – na najvišem platou kninske tvrđave imali smo naše kadete i kadete MUP-a koji su napravili jedan korak, čime su simbolizirali 242 poginula naša pripadnika i dva nestala", rekao je Ressler te pojasnio kako je taj korak značio „idemo dalje – tamo gdje ste vi stali, mi nastavljamo", a pozdrav ruke je značio "hvala vam na svemu".

Petar Malbaša - 1 Reporter Dnevnika Nove TV s ratnim snimateljem koji je zabilježio trenutke ulaska HV-a u Knin: "General Gotovina izdao je zapovijed..."

Zoran Milanović u Kninu Milanović na proslavi Oluje: "Hrvatska je morala ponajbolje ljude slati u Haag, bila je ucjenjivana"

Na pitanje koliko je Hrvatska vojska stasala od tada do danas, Ressler je kazao kako je znatno stasala te naglasio da smo pobjednička vojska i vojna sila.

"Mi koji smo pronikli iz Domovinskog rata usađujemo u gen naših vojnika domoljublje, ono je najbitnije. Pokušavamo od naših vojnika stvoriti vođe kakve smo imali u Domovinskom ratu koji su nas vodili, to je ono što očekujemo od njih", zaključio je gost Dnevnika Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju