Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Zapovjednik Ressler: "Pokušavamo od naših vojnika stvoriti vođe kakve smo imali u Domovinskom ratu"

Aktualno Galerija Dražen Ressler - 1 Dražen Ressler - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Dražen Ressler - 3 Dražen Ressler - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Ressler - 2 Galerija 1/4 >>
Na Kninskoj tvrđavi bio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. Mnogima je bilo žao što nije bilo generala Gotovine.

Proteklih nekoliko dana bavili smo se onim što govore predsjednik i premijer, a u pozadini je Hrvatska vojska ponovno vrijedno, marljivo i besprijekorno odradila svoj posao i organizirala još jednu obljetnicu u Kninu, kazao je reporter Dnevnika Nove TV, koji je razgovarao s Draženom Resslerom, zapovjednikom Gardijske mehanizirane brigade.

On je istaknuo kako je Hrvatska vojska pokazala da uz temeljne zadaće može organizirati, planirati i provesti jednu kompleksnu svečanost, dostojanstvenu i veličanstvenu.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u svečanosti. Žao mu je što nije došao general Ante Gotovina, ali je istaknuo kako su svi ratni zapovjednici s njima u mislima i od srca im se zahvalio.

Ressler je naglasio kako je Oluja najveća operacija u povijesti Hrvata i najveća pobjeda u povijesti Hrvata, koja nam je donijela slobodu i Hrvatsku. Biti dio te generacije koja je čekala stoljećima da dođemo do ovoga je zaista velika čast, rekao je gost Dnevnika Nove TV.

"Danas smo mali priliku vidjeti nešto drugo – na najvišem platou kninske tvrđave imali smo naše kadete i kadete MUP-a koji su napravili jedan korak, čime su simbolizirali 242 poginula naša pripadnika i dva nestala", rekao je Ressler te pojasnio kako je taj korak značio „idemo dalje – tamo gdje ste vi stali, mi nastavljamo", a pozdrav ruke je značio "hvala vam na svemu".

Pročitajte i ovo Petar Malbaša - 1 OBLJETNICA OLUJE Reporter Dnevnika Nove TV s ratnim snimateljem koji je zabilježio trenutke ulaska HV-a u Knin: "General Gotovina izdao je zapovijed..."

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović položio vijenac završena centralna svečanost Milanović na proslavi Oluje: "Hrvatska je morala ponajbolje ljude slati u Haag, bila je ucjenjivana"

Na pitanje koliko je Hrvatska vojska stasala od tada do danas, Ressler je kazao kako je znatno stasala te naglasio da smo pobjednička vojska i vojna sila.

"Mi koji smo pronikli iz Domovinskog rata usađujemo u gen naših vojnika domoljublje, ono je najbitnije. Pokušavamo od naših vojnika stvoriti vođe kakve smo imali u Domovinskom ratu koji su nas vodili, to je ono što očekujemo od njih", zaključio je gost Dnevnika Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene