Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na poziv kolega izabranih zastupnika sutra ću sudjelovati na zajedničkom sastanku, poručio je Prgomet. Ubrzo ga je MOST demantirao.


Drago Prgomet kojega je Most nedavno izbacio iz članstva nakon objave snimke tajnog sastanka sa premijerom Zoranom Milanovićem, najavio je u subotu kako će sudjelovati na sutrašnjem sastanku saborskih zastupnika političke platforme Most.

Vezani članci Slika nije dostupna Petrov: Prgomet neće za sobom povući druge članove, MOST se neće osipati Slika nije dostupna ŠTO DALJE? MOST želi veliku koaliciju - SDP o zajedničkoj Vladi: 'Sve je rekao Karamarko'

"Na poziv kolega izabranih zastupnika sutra ću sudjelovati na zajedničkom sastanku saborskih zastupnika s političke platforme Most. Reforme te promjene političkih elita i njihovih načina upravljanja državom su prioriteti razgovora i temelj pregovora", objavio je Prgomet na svom Facebook profilu.

Za kometar tog Prgometovog posta čelnik Mosta Božo Petrov oko podneva nije bio dostupan, a od glasnogovornika Nikole Grmoje moglo se doznati kako će Most "uskoro poslati očitovanje".

MOST se o slučaju na kraju očitovao putem Facebooka, a njihovu objavu prenosima u cijelosti:'

'Gospodin Drago Prgomet je sam sebe pozvao na sutrašnji sastanak Mosta nezavisnih lista. Međutim, on se svojim nedavnim postupcima koji su bili potpuno neusuglašeni s Nacionalnim vijećem Mosta nezavisnih lista sam isključio iz tog tijela te je slijedom toga donesena odluka da će se s gospodinom Prgometom razgovarati tek nakon završetka pregovora.'

Klauzura Mosta koja je bila planirana sutra na Plitvicama, zbog loših vremenskih uvjeta je otkazana, a u stranci je neslužbeno potvrđeno kao će se sastanak u nedjelju održati u Zagrebu.

MOST objavio oko čega se nije usuglasio s HDZ-om

Glasnogovornik Grmoja ranije je u subotu izjavio kako se mora dogovoriti nastavak pregovora s dvije koalicije po područjima, a oni bi trebali biti okončani do srijede. "Budući da je dosadašnji tijek pregovora bio takav da su obje strane prihvaćale sve, tražit ćemo pisana očitovanja po svim programskim mjerama, a onda ćemo vidjeti je li to načelno slaganje ili stvarno. Naravno, kasnije će se morati potpisati konačni sporazum, ali prije toga tražimo i pisane suglasnosti oko ispregovaranih tema", rekao je Grmoja.

Most će, rekao je, tada "vidjeti što su spremni i realizirati, a onda je to malo drugačije od načelnog slaganja na pojedinom sastanku, nakon kojeg kažu slažemo se 95 posto ili kažu slažemo se 105 posto".

Preostale teme su politički sustav, izborni zakon, fiskalna politika i eventualno monetarna politika, ali konačan dogovor u Mostu oko tih tema i njihove pregovaračke širine dogodit će se sutra, kazao je.

Upitan o dosadašnjim pregovorima, odgovorio je da je "tijek bio takav da su svi sve prihvatili, sa svime se složili i komentirali da je sve super i da su naši timovi vrhunski pripremljeni". Rekao je da je oko nekih programskih mjera rasprava bila konstruktivna, a oko nekih je "uslijedilo samo kimanje glavom".

"Ponegdje se vidjelo da pristaju na sve, a to jest malo zabrinjavajuće za razvoj Hrvatske, mislim takvo postupanje. I ne odnosi se to na obje pregovaračke strane jednako, ali je ovisno o temi znalo toga biti i kod jedne i kod druge velike koalicije, ali slijedi pisano očitovanje pa ćemo vidjeti", rekao je Grmoja.

Na pitanje o mogućem sudjelovanju u izvršnoj vlasti Grmoja je ponovio da do sada nisu vođeni nikakvi politički pregovori, već isključivo stručni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook