Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽIVANJE NOVE TV

Evo što kažu građani - Tko će biti novi hrvatski premijer?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV donio je istraživanje u sklopu kojeg su se ispitivala mišljenja građana o tome tko bi trebao biti premijer, kome bi se MOST Nezavisnih listi mogao prikloniti, što bi MOST trebao učiniti te što građani očekuju da bi se moglo dogoditi.

Istraživanje je za Novu TV provela agencija Ipsos u razdoblju od 10.11.-11.11. , metodom telefonske ankete, a obuhvatilo je 601 punoljetnog građanina Hrvatske. Pogreška mjerenja je +/-4%.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održan sastanak Milanović: 'Budimo pošteni prema ljudima, konstituirajmo se i bjež'mo ća' Slika nije dostupna ANALIZA VIŠESLAVA RAOSA 'MOST-u bi zalet u Vladu u prvih tjedan dana jako naštetio'

Rezultati istraživanja kojim se mjerilo javno mnijenje, objavljeni su večeras u sklopu Dnevnika Nove TV, a analizu rezultata donio je Mislav Bago.

TKO ĆE BITI HRVATSKI PREMIJER

Jedno od pitanja na koje su građani odgovarali u sklopu istraživanja je i za koga misle da će biti premijer Hrvatske. Četvrtina građana, njih 25,5 % navodi kako će Zoran Milanović biti premijer, dok njih 18 % smatra kako će ta funkcija pripasti Tomislavu Karamarku. Manje od 10 % građana (točnije njih 8,7 %) smatra da će to biti Božo Petrov, dok Dragu Prgometa na tome mjestu vidi 4,1 % građana. Da će to biti netko drugi, smatra 2,7 % građana Hrvatske, a njih 41 % nije znalo odgovor na ovo pitanje.

Petrov: Prgomet neće za sobom povući druge članove, MOST se neće osipati

Kome bi 'na ruku' išli prijevremeni izbori i kome odgovara razilaženje u MOST-u?

KOME BISTE VOLJELI DA SE MOST PRIKLONI?

Na pitanje kojoj političkoj opciji bi voljeli da se MOST prikloni odnosno da s njom postigne neki dogovor, 48,6 % građana odgovorilo je kako bi htjeli da se MOST prikloni SDP-u i partnerima odnosno 33,3 % građana bi voljelo da postignu dogovor s HDZ-om i partnerima. 11,6% nije ni za jednu od tih političkih opcija, a njih 6.5 % ne zna odgovor na ovo pitanje.

ŠTO BI MOST TREBAO NAPRAVITI?

Relativna većina od 39% građana smatra kako bi MOST trebao ući u koaliciju s nekom od političkih opcija, a 27% smatra da ne treba pristati na bilo kakav dogovor s nekom od političkih opcija. Da treba podržati manjinsku vladu jedne od političkih opcija bez ulaska u koaliciju smatra njih 19%, a njih 15 % ne zna što bi MOST trebao napraviti.

ŠTO OČEKUJETE DA ĆE SE DOGODITI?

Podjednaki broj građana smatra da će se raspitati novi izbori, njih 30%, odnosno da će MOST postići dogovor sa SDP-om (30%). Gotovo 20% (19,5%) smatra da će se dogovoriti s HDZ-om, a njih 3,2 % smatra da će se formirati velika koalicija SDP-a i HDZ-a. Njih 17,5% ne zna što će se dogoditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene