Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ov kandidat za Zagreb

Prgomet najavio pobjedu: "Ovu utakmicu ćemo dobiti, to ćete vidjeti 21. svibnja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Prgomet je i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba.

Nakon što se danima nagađalo tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba, danas popodne i službeno je potvrđeno kako će to biti Drago Prgomet.

Pročitajte i ovo Gradska skupština Grada Zagreba 18 zastupnika za Pao Bandićev GUP: 31 zastupnik glasao protiv, pali svi amandmani HDZ-a Slika nije dostupna popodne sastanak Drago Prgomet: ''Tražim od HDZ-a jasan stav, da ne pimplamo više taj GUP!''

"Ovu utakmicu ćemo dobiti. Dobiti ćemo gradonačelnika grada Zagreba i bit ćemo najjača stranka u skupštini grada Zagreba. To ćete imati priliku vidjeti 21. svibnja ove godine", poručio je Prgomet.

"Ja uopće ne sumnjam da će ovo biti, za razliku od nekih ranijih izbora, jedinstvena potpora HDZ-a svojim kandiatima i da će HDZ imati svog kandidata koji neće biti u sjeni drugog kandidata", naglasio je Prgomet.

"U Dragi Prgometu, koji je ujedno i moj prijatelj, mislim da imamo sjajnog kandidata, čovjeka koji će dati osobno sve od sebe da HDZ uz njegovo vodstvo na ovim izborima uz potporu članstva, organizacije, naših simpatizera ostvari sjajan pobjednički rezultat", poručio je šef HDZ-a Andrej Plenković novinarima.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović izvijestila je ispred gradske središnjice HDZ-a da je Drago Prgomet ipak osobni odabir šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Sjajan kandidat"

S druge strane, dio HDZ-a nije zadovoljan takvom odlukom, a Brkić Tomljenović je za komentar upitala Zlatka Hasanbegovića koji joj je samo ironično dobacio da je riječ o "sjajnom kandidatu".

Prgometu u HDZ-u zamjeraju napuštanje stranke nakon svađe s bivšim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, izlazak na izbore s Mostom te najviše od svega, razgovor sa Zoranom Milanovićem u stanu bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića.

Plenković je međutim posljednjih mjeseci imao puno problema u odabiru kandidata te i puno razgovora u vezi s tim, a mnogi su ga odbili, svjesni malih šansi HDZ-a na izborima za gradonačelnika Zagreba.

Prgometu bi mogao biti problem i kandidatura Brune Esih, nezavisne kandidatkinje, koja je u Sabor ušla po broju preferencijalnih glasova na listi HDZ-a, no Esih tu informaciju ne želi, ni potvrditi, ni demantirati.

Biografija Drage Prgometa

Drago Prgomet rodio se u Žeravcu u blizini Dervente 1965. godine, po struci je specijalist otorinolaringolog. Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990., te uz polaganje nekih diferencijalnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je nakon poslijediplomskog studija stekao zvanje doktora znanosti.

Kao član HDZ-a od 2003. do 2006. bio je zastupnik u Hrvatskome saboru, a na 15. općem saboru HDZ-a 2012. godine izabran je za zamjenika predsjednika stranke.

Nakon sukoba s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, 2015. godine dao je ostavku na tu dužnost i istupio iz stranke. Nakon toga pristupio je Mostu nezavisnih lista, a krajem te godine osnovao je stranku HRID. Nakon što je na čelo HDZ-a došao Andrej Plenković, Prgomet se u rujnu prošle godine vratio u HDZ.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene