Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Klubu HDZ-a u skupštini poslao je pismenu ostavku s objašnjenjem o razlozima zbog kojih traži razrješenje.


Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine HDZ-ov Drago Prgomet dao je ostavku na to mjesto. Kako je napisao, dužnost predsjednika gradske Skupštine trudio se obnašati maksimalno odgovorno.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Tko je AP? Ne znam odnosi li se na mene, ali imam dojam da autorice nisu zadovoljne tim dotičnim AP" Zoran Milanović Iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a opleli po Milanoviću: "Još jedan sramotni istup sramotnog putinovca. Ovom ludilu treba stati na kraj"

Prgomet je predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata na KBC-u Zagreb.

"U isto vrijeme rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu. Odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike, pogotovo u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima te sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim projektima, onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati ove dvije dužnosti", napisao je Prgomet.

Od Kluba zastupnika HDZ-a je zatražio pokretanje postupka njegovog razrješenja s dužnosti predsjednika skupštine i izbor novog predsjednika kako bi se mogao posvetiti profesionalnom kliničkom radu.

U Gradskoj skupštini objašnjavaju da se Klub gradskih zastupnika HDZ-a mora sastati i ako se dogovore za razrješenje Drage Prgometa s dužnosti predsjednika Gradske skupštine moraju, sukladno Poslovniku, službeni dopis uputiti u proceduru skupštinske Stručne službe.

"Dok god to ne naprave, Drago Prgomet je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine", ističu u Gradskoj skupštini.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju