Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječki kirurg Ognjen Šimić, osumnjičen za kažnjiva djela primanja mita i prikrivanja nezakonito stečena novca, sporazumno je raskinuo ugovor o radu s riječkim KBC-om.Dokument koji to povrđuje uvršten je u sudski spis koji se nalazi u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci, potvrdio je glasnogovornik suda Zoran Sršen.

Vezani članci Slika nije dostupna Sedam svjedoka: Šimić je uzimao mito Slika nije dostupna Šimića se sumnjiči za već 19 slučajeva mita

Šimić je zahtjev za prekidom radnog odnosa poslao Ravnateljstvu KBC-a koje ga je prihvatilo.

Ognjen Šimić je u pritvoru u Rijeci od 17. kolovoza nakon uhićenja pod sumnjom da je počinio kažnjivo djela primanja mita. 

Nakon saslušanja svih svjedoka u tom dijelu istrage jedini razlog za zadržavanje Šimića u pritvoru bila je mogućnost ponavljanja primanja mita zbog čega je za sud bitna činjenica da više ni formalno ne radi u KBC-u.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda o novom produljenju pritvora za još mjesec dana Šimiću odlučivat će sutra.


Nakon prvoga prijavljenog slučaja primanja mita javljali su se i drugi svjedoci pa je broj slučajeva za koje se Šimić tereti narastao na 19. 

Nakon toga istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma proširio je istragu nad Šimićem na zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci zbog sumnje kako je Šimić prikrivao više milijuna kuna novca stečena primanjem mita kupnjom kuća i drugih nekretnina u okolici Rijeke, te polaganjem novca na bankovne račune.