Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dr. Šimić više nije zaposlen u riječkom KBC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki kirurg Ognjen Šimić, osumnjičen za kažnjiva djela primanja mita i prikrivanja nezakonito stečena novca, sporazumno je raskinuo ugovor o radu s riječkim KBC-om.


Dokument koji to povrđuje uvršten je u sudski spis koji se nalazi u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci, potvrdio je glasnogovornik suda Zoran Sršen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šimića se sumnjiči za već 19 slučajeva mita Slika nije dostupna Osumnjičen za još 13 slučajeva primanja mita

Šimić je zahtjev za prekidom radnog odnosa poslao Ravnateljstvu KBC-a koje ga je prihvatilo.

Ognjen Šimić je u pritvoru u Rijeci od 17. kolovoza nakon uhićenja pod sumnjom da je počinio kažnjivo djela primanja mita. 

Nakon saslušanja svih svjedoka u tom dijelu istrage jedini razlog za zadržavanje Šimića u pritvoru bila je mogućnost ponavljanja primanja mita zbog čega je za sud bitna činjenica da više ni formalno ne radi u KBC-u.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda o novom produljenju pritvora za još mjesec dana Šimiću odlučivat će sutra.


Nakon prvoga prijavljenog slučaja primanja mita javljali su se i drugi svjedoci pa je broj slučajeva za koje se Šimić tereti narastao na 19. 

Nakon toga istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma proširio je istragu nad Šimićem na zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci zbog sumnje kako je Šimić prikrivao više milijuna kuna novca stečena primanjem mita kupnjom kuća i drugih nekretnina u okolici Rijeke, te polaganjem novca na bankovne račune.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene