Karte ZET-a (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Karte ZET-a (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kupnja jeftinijih ZET-ovih karata u tramvajima i autobusima, trebala je zaživjeti početkom veljače, no to se nije dogodilo. Rok je pomaknut na 1. travnja, rekao nam je Anto Jelić iz Sindikata vozača ZET-a.


"Čeka se izrada karata. Sve je u proceduri. Iz Grada su mi potvrdili da će sve biti gotovo do 1. travnja, odnosno početkom travnja", rekao nam je Jelić i dodao kako se karta od 15 kuna ne ukida, već će se i ona moći kupiti kod vozača.

Vezani članci Bruno Dušanek, voditelj vulkanizerske radione Od sutra je obavezna zimska oprema na vozilima, vulkanizer koji od jutra nije stao objašnjava zašto je uopće bitno imati zimske gume Vozač autobusa (Foto: Dnevnik.hr) ZET-ovci spašavaju dubrovačku sezonu: Bandić na jug poslao vozače autobusa, iznenadile ih blokirane ceste

Na pitanje gdje je zapelo, Jelić odgovara kako je bila gužva i da je zapelo kod izrade karata.

Kod vozača će se tako moći kupiti karta od 6, 10 i 15 kuna. Karta od 10 kuna vrijedit će sat vremena, a karta od šest kuna pola sata. Karta od 15 kuna i dalje će vrijediti 90 minuta.

Na kioscima će i dalje biti dostupna karta od četiri kune koja vrijedi pola sata i karta od sedam kuna koja vrijedi sat vremena.

Sindikat ZET-a tražio je povećanje plaća. Spremaju se na pregovore s Gradom i tvrde kako su im plaće nepromijenjene zadnjih 10 godina. Još nisu odlučili koliku će povišicu tražiti.

Gdje je danas i što radi prvi pobjednik MasterChefa? I dalje kuha, ali je danas posvećen svojoj prvoj ljubavi

Prosvjed u Opuzenu nakon tragične smrti malog Gabrijela: "Naša sigurnost je ugrožena"