Karte ZET-a (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Karte ZET-a (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kupnja jeftinijih ZET-ovih karata u tramvajima i autobusima, trebala je zaživjeti početkom veljače, no to se nije dogodilo. Rok je pomaknut na 1. travnja, rekao nam je Anto Jelić iz Sindikata vozača ZET-a.


"Čeka se izrada karata. Sve je u proceduri. Iz Grada su mi potvrdili da će sve biti gotovo do 1. travnja, odnosno početkom travnja", rekao nam je Jelić i dodao kako se karta od 15 kuna ne ukida, već će se i ona moći kupiti kod vozača.

Vezani članci Karte, ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Još ništa od jeftinijih karata u tramvajima i autobusima. ZET: "Razmatramo prijedlog sindikata" Nove karte (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Opet promjene: ZET uvodi nove karte, ali i ukida one od 15 kuna

Na pitanje gdje je zapelo, Jelić odgovara kako je bila gužva i da je zapelo kod izrade karata.

Kod vozača će se tako moći kupiti karta od 6, 10 i 15 kuna. Karta od 10 kuna vrijedit će sat vremena, a karta od šest kuna pola sata. Karta od 15 kuna i dalje će vrijediti 90 minuta.

Na kioscima će i dalje biti dostupna karta od četiri kune koja vrijedi pola sata i karta od sedam kuna koja vrijedi sat vremena.

Sindikat ZET-a tražio je povećanje plaća. Spremaju se na pregovore s Gradom i tvrde kako su im plaće nepromijenjene zadnjih 10 godina. Još nisu odlučili koliku će povišicu tražiti.

Gdje je danas i što radi prvi pobjednik MasterChefa? I dalje kuha, ali je danas posvećen svojoj prvoj ljubavi

Prosvjed u Opuzenu nakon tragične smrti malog Gabrijela: "Naša sigurnost je ugrožena"