Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinovi i kćeri doline Neretve

Prosvjed u Opuzenu nakon tragične smrti malog Gabrijela: "Naša sigurnost je ugrožena"

Ivana Bebić (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Bebić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivana Bebić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Građanska inicijativa Sinovi i kćeri doline Neretve organizira u subotu javni prosvjed i blokadu jadranske magistrale u Opuzenu.

Inicijativa je osnovana nakon tragične smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, koji je preminuo sredinom prosinca zbog liječničke pogreške.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Građanska inicijativa u svom pozivu navodi razloge prosvjeda, a to su, ističu: nepoštivanje Zakona o zdravstvenoj zaštiti RH te ugrožavanje sigurnosti stanovništva Doline Neretve i dijela Splitsko-dalmatinske županije. Napominju kako su dali priliku da se ustroji zdravstveni sustav po zakonima u RH, no da nikoga nije briga za njihove apele.

Građanska inicijativa podsjeća na svoje zahtjeve prema vladajućima, a to su: izgradnja županijske bolnice, uspostava medicinske helikopterske službe, zdravstvena zaštita dostupna 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, opremanje postojećih medicinskih ustanova u dolini Neretve, opremanje postojećih ordinacija i Hitne medicinske pomoći krvnim analizatorima (Hematološkim aparatima) te donošenje adekvatnih mjera koje bi privukle liječnike na zapošljavanje u njihovu kraju.

Građanska inicijativa tvrdi kako se vladajući oglušuju na njihove zahtjeve i da zbog toga idu u prosvjed. Ministarstvo zdravstva i vlast u svojoj županiji pozivaju na odgovornost, a sve građane na prosvjed u subotu s porukom "Obitelj prije svega“. Prosvjed počinje u 14 sati u Opuzenu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene