Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKRENUTA ISTRAGA

DORH detaljno opisao kako je djelatnik šibenske bolnice ukrao gotovo 2,3 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv, sada već bivšeg, 30-godišnjeg djelatnika u Financijsko-računovodstvenoj službi koji je oštetio Opću bolnicu Šibensko-kninske županije za malo manje od 2,3 milijuna kuna. Sumnjiče ga za zlouporabu položaja i ovlasti.

"Osnovano se sumnja da je u računalnom programu te ustanove za plaćanje računa, pomoću pripadajuće kartice i PIN broja, koji su mu bili dostupni radi obavljanja poslova radnog mjesta, prilikom plaćanja računa koje su toj ustanovi ispostavili dobavljači za isporučenu opremu, u više navrata u podacima u računima dobavljača, ne mijenjajući podatke o nazivu dobavljača, broju i iznosu njihova računa, izbrisao pripadajuće IBAN brojeve računa dobavljača umjesto kojih je upisao IBAN brojeve svojih tekućih računa otvorenih kod tri banke", objavilo je državno odvjetništvo.

Kako bi prikrio tragove, nakon što je uplatio novac na svoje račune, 30-godišnjak je izbrisao IBAN brojeve svojih tekućih računa i umjesto njih upisao IBAN brojeve dobavljača, te je izbrisao i podatke o plaćanju računa dobavljača koje je platio u korist svojih tekućih računa. Ti su se računi prikazali kao neplaćeni, a uplate koje si je obavio evidentirao je u knjigovodstvenoj dokumentaciji pod razne uplate, a ne uplate dobavljačima.

Pročitajte i ovo Velimir Tišma Laka meta Kako prevaranti vrebaju građane? U policiji zbog nečega posebno strahuju: "Savjetujemo građanima da to nikako ne rade"

Djelatnik bolnice dobio je izvanredni otkaz i protiv njega je podignuta kaznena prijava. Ukupno je od bolnice ukrao 2.294.000,00 kuna. Kaznenu prijavu policiji podnio je ravnatelj bolnice Kristijan Stipaničev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene