Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel vladajućima

Domovinski pokret: Gdje su nestali kontejneri iz Gunje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Gdje su nestali kontejneri iz Gunje, jesu li na zelenoj granici umjesto na Banovini'', upitali su na svom Facebook profilu u objavi iz Domovinskog pokreta.

Stranka Domovinski pokret je u nedjelju na svom Facebook profilu objavila podatke iz Zakona o državnim robnim zalihama te istaknula neke stavke koje se odnose i na prirodne nepogode, fokusirajući se na nedavne potrese u Banovini. Tako, primjerice, piše da je Vlada zadužena za organiziranje robne zalihe u doba ugroženosti prirodnih nepogoda. U objavi su se dotakli i pitanja gdje su potrebni kontejneri za ljude koji su stradali u potresu.

''U danima poslije razornog potresa na Banovini, među najtraženijim oblicima pomoći su kontejneri i kamp-kućice u kojima stradali stanovnici mogu živjeti dok ne obnove porušene domove. Dok se građani iz svih dijelova Hrvatske javljaju s pomoći oko pronalaska i prijevoza tih privremenih spasonosnih mobilnih objekata, postavlja se pitanje gdje su kontejneri koji su 2014. osigurani za zbrinjavanje građana s područja poplavljene Gunje.

Od neslužbenih, ali visokih i dobro upućenih povjerljivih izvora, može se čuti kako su ti kontejneri iz robnih zaliha krajem 2019. i početkom 2020. godine postavljeni na mjesto na koje nisu smjeli biti raspoređeni, a protivno odluci o raspodjeli robnih zaliha. Navodno su kontejneri uz zelenu granicu, umjesto na potresom stradalom području'', istaknuli su u objavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Broj je 0981818986 Ravnateljstvo Civilne zaštite: Ili zovite ili zahtjev za dodjelu kontejnera šaljite na gmail

Pročitajte i ovo Josip Granić, pročelnik HGSS-a Problemi Pročelnik HGSS-a: "Dobili smo dojavu da jedna obitelj tri dana nije imala hrane, a s druge strane njihove kuće Crveni križ kuha tisuće obroka"

Kažu kako je potres na Banovini svakako prirodna nepogoda zbog koje je potrebno aktivirati robne zalihe, tako i kontejnere, za koje bi se, prije svega, kažu trebalo znati - gdje su.

 

''U godišnjem popisu roba strateških robnih zaliha, nigdje se ne spominje da nedostaju kontejneri. Naime, inventura iz 2020. kaže da je sve na broju osim brašna i šećera, a čiji je nedostatak utvrđen još ranije, pri popisivanju 2017. i 2018. godine. Prema Vladinom izvješću o stanju i upravljanju robnim zalihama za 2015. i 2016., Republika Hrvatska ima 117 kontejnera. Stoga se mnogi danas s pravom pitaju - gdje su nestali kontejneri iz Gunje, jesu li na zelenoj granici umjesto na Banovini?! Pozivamo Vladu da hitno odgovori na ova pitanja'', zaključili su na svom profilu iz Domovinskog pokreta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene