Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima poruku za susjede

Škoro podržava da se istraži prava istina o Jasenovcu: ''Dokad ćemo tako savijati kičmu?''

Miroslav Škoro
Miroslav Škoro Foto: DNEVNIK.hr
U povodu 75. obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovca, čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je da podržava istraživače koji žele saznati pravu istinu o Jasenovcu.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je da je ovo jedna od niza obljetnica u idućem razdoblju koju se zbog ograničenja neće moći komemorirati ''kako i priliči, u masovnijem broju''.

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro i Ivica Todorić Neobičan duet VIDEO Prijo, spavaš li mirno? Škoro i Todorić zajedno zapjevali znakovitu pjesmu Miroslav Škoro nakon povlačenja iz politike Škoro o izbornoj noći i Plenkoviću: "On je bio u pravu"

''Posebna je i po tome što će se državni vrh nakon pet godina pojaviti zajedno, a odjednom niti predstavnici žrtava nemaju ništa protiv komemoriranja s predstavnicima HDZ-ove vlasti, kojoj su još lani spočitavali toleriranje ustaštva, dijeleći se u dvije, pa i tri kolone'', ocijenio je Škoro. Dodaje da bi to bilo još ljepše da svima nije jasno kako se iznenadna sloga podudara s izbornom godinom. ''Tko se tu kome priklonio: vlasti onima koji su je klevetali, ili "klevetnici" vlastima? Tko se kome tu ispričao i tko je pred kim položio ispit "antifašističke ispravnosti"?'', pita se čelnik Domovinskog pokreta.

Pozdravlja jednu kolonu u Jasenovcu

Pozdravlja jednu kolonu u Jasenovcu i nada se da će tako biti na svim komemoriranjima žrtava totalitarnih režima. Škoro kaže da se o Jasenovcu desetljećima nije smjelo istraživati i podsjeća da je prvi hrvatski predsjednik ''zbog hrabrosti da preispituje tu temu završio u zatvoru''.

''Stoga nam je dužnost, i tri četvrt stoljeća nakon sramotnog razdoblja, podsjećati na nj i boriti se za istinu, koju trebaju prije svega prihvatiti naši susjedi s one strane Save i Dunava. Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Milorad Dodik i njima slični sustavno i kontinuirano godinama blate Hrvate, prikazujući nas kao zločinački i fašistički narod. Uveličavaju broj srpskih žrtava, napuhujući ga do pola milijuna, kao relikt službenih jugoslavenskih pseudostatistika o čak 700 tisuća ubijenih. Otvaraju kontroverzne izložbe po svijetu, provodeći kulturni rat, nazivaju kardinala Stepinca ustaškim vikarom, a Hrvate nacističkim satelitima. Čak su pokušali nenajavljeno svoje vojnike ubaciti u našu zemlju. Reakcija hrvatskih vlasti obično bude mlaka ili nikakva. Dokad ćemo tako savijati kičmu pred onima čija je otadžbina prva proglašena ''Judenfrei'' i koja je imala ''kombi'' plinsku komoru?'', istaknuo je.

Podržava rad istraživača koji žele saznati ''pravu istinu''

Zaključio je da moderna Hrvatska nije sljednik niti jednog zločinačkog režima te da Domovinski pokret podržava rad istraživača i znanstvenika koji žele saznati pravu istinu o Jasenovcu i ''tako pomoći s hrvatskog imena skinuti ljagu, koju nam razni falsifikatori povijesti besramno podmeću''.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene