Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz HSP AS, u "Domovinskoj koaliciji" su Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapića, HKDU dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava Antuna Kljenka i Hrvatska demokratska stranka.


Svečano je potpisan Sporazum stranaka članica "Domovinske koalicije" te su predstavljani zajednički kandidati i zajednički program s kojim će ta koalicija izaći na parlamentarne izbore 11. rujna.

Vezani članci Sabor Hrvatskih suverenista, Miroslav Škoro Hrvatskim suverenistima pridružile se još tri desne stranke, na utemeljiteljskom saboru pojavio se i Miroslav Škoro Slika nije dostupna Mrak Taritaš o odluci paltforme Možemo! da idu sami na izbore u Zagrebu: "To je u redu, ali da idemo svi zajedno..."

Uz HSP AS, u "Domovinskoj koaliciji" su, za sada, Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapića, HKDU dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava Antuna Kljenka i Hrvatska demokratska stranka.

Ivan Tepeš poručio je na potpisivanju sporazuma da je vrijeme da u Saboru bude jedna jaka pravaška grupacija koja će štititi hrvatske javne interese. 'Domovinska koalicija dijeli ideologiju koja je jedina prava hrvatska ideologija', rekao je.

'Zvali su me fašistom, a gle čuda, jučer komentari žešći nego što sam mislio', poručio je. Rekao je i da je domovinska koalicija prebrodila svoje razlike i da će biti 'jedan boom'. 'Desnica se vraća na velika vrata', poručio je.

Pero Ćorić rekao je da će on biti nositelj liste u 1. izbornoj jedinici, a Vesna Balenović u drugoj. Za 11. izbornu jedinicu još nemaju kandidata.

Dodao je da ih zanimaju protestni glasovi.

Ivan Teperš rekao je pak da su vrata svima otvrena, ali prije izbora. 'Mi smo snažna koalicija, cilj je da se na vlast ne vrati SDP', kaže tepeš.

'Mi smo imali ponudu, ali smo rekli @HDZ001-u hvala, doviđenja', zaključio je Ćorić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju