Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijala prevarantica!

Lažno prijavila prebivalište, pa na naknadama i dječjem doplatku oštetila proračun za gotovo 200 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policije u Metkoviću 39-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno djelo prijevare.

39-godišnja žena sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, iako je njezin stvarni boravak u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te je u razdoblju od 2010. godine do danas za sebe i svoju djecu pričinila troškove zdravstvenog osiguranja veće od 25 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Također joj je na ime roditeljskih naknada od 2013. do 2015. isplaćeno gotovo 60 tisuća kuna te joj je, na temelju zahtjeva za dječji doplatak, od kolovoza 2012. do kraja veljače 2019. isplaćeno više od 100 tisuća kuna.

Na opisani način ukupna pričinjena materijalna šteta mirovinskom i zdravstvenom osiguranju iznosi gotovo 190 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičene 39-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene