Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će i olujnih udara

Stiže nam nova promjena vremena: Ponesite kišobrane i pokoji sloj odjeće više

Nakon sunčanog i vedrog vremena slijedi nam promjena, ali kratkotrajna. Past će malo kiše, a na Jadranu će biti vjetrovitije nego posljednjih dana. Iako se već pred vikend ponovno očekuje sunce i smirivanje vjetra, na kopnu će se temperatura ipak malo spustiti.

U središnjoj Hrvatskoj dan će biti pretežno oblačan, a mjestimice će pasti slaba kiša. Temperatura će se kretati između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna

Na istoku, u Slavoniji, bit će umjereno i pretežno oblačno, a ponegdje će pasti malo kiše. U najtoplijem dijelu dana mjerit će se od 14 do 17 stupnjeva.

U gorju će biti pretežno oblačno. Može pasti i malo kiše, osobito u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano i uglavnom suho. Zapuhat će umjerena i jaka bura, a mjerit će se od 12 do 15 u gorju te 17 do 20 na moru.

I u Dalmaciji će biti djelomice sunčano i uglavnom bez oborine. Na sjeveru će zapuhati umjerena i jaka bura, a prema jugu sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati od 18 do 21 stupnja.

U četvrtak će na kopnu biti promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, i to uglavnom na istoku. Zatim slijedi sunčanije razdoblje uz jutarnju maglu. Temperatura će se spustiti, osobito jutarnja od petka, pa može biti i mraza.

Na moru će u četvrtak biti djelomice sunčano, mjestimice s vrlo malo kiše, a zatim sve manje oblaka. Umjerena i jaka bura, s olujnim udarima pod Velebitom, u petak će slabjeti. Temperatura se zasad ipak neće znatno mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene