Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRUKA STRAHUJE

Provjerili smo kako će izgledati dočeci Nove godine: ''Gostima ovo znači puno jer nećemo morati ljude izbaciti u ponoć kada bi trebala biti najveća euforija''

Aktualno Galerija Doček Nove godine - 1 Doček Nove godine - 1 Foto: DNEVNIK.hr Doček Nove godine - 2 Doček Nove godine - 2 Foto: DNEVNIK.hr Doček Nove godine - 3 Doček Nove godine - 3 Foto: DNEVNIK.hr Doček Nove godine - 4 Doček Nove godine - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Doček Nove godine - 5 Galerija 1/8 >>
Odbrojavaju se dani do najluđe noći u godini. Organizatori važu kako pomiriti organizaciju i epidemiologiju. Fešte na trgovima i u kafićima mogu trajati do dva sata iza ponoći.

Dok neki gradovi otkazuju dočeke, drugi ih planiraju uz ograde i kontrole. Što će biti s onima izvan ograde, ali i očekuje li nas zbog popuštanja mjera skok koronabrojki, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Riječani će u Novu godinu bez dočeka na Korzu. U četvrtak je pala odluka. Zbog zahtjevne organizacije uz epidemiološki okvir, otkazan je koncert Nene Belana.

"Šteta što ga neće biti ja sam se radovao", kaže Karlo iz Rijeke. "Je nam žao, ali mi ćemo se u svakom slučaju naći način da se zabavimo", rekao je Đenan.

Velike fešte neće biti ni s druge strane Učke.

"Procjena govori da ne možemo izdati suglasnost nikako i omogućiti da se održavaju masovna okupljanja vezano uz doček Nove godine ni u zatvorenom ni na otvorenom prostoru", rekao je Dino Kozlevac, načelnik stožera CZ Istarske županije.

Pročitajte i ovo Bernard Kaić nije za veća okupljanja Kaić se ne slaže s Berošem: "Teško je reći da je situacija mirna, taj izraz ne bih upotrijebio"

Nacionalni stožer je rekao da slavlja mogu trajati do dva sata iza ponoći. S COVID potvrdama pjevat će se uz Ivana Zaka u Osijeku. I zagrebački doček se priprema. Uz korona pravila, ogradu i COVID potvrde. Detalji se još dogovaraju sa stožerom, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

"Nije moguće potpuno naravno onemogućiti da ljudi budu sa strane, gdje god mi povukli tu ogradu na Trgu Bana Jelačića, što nam nije drago raditi, ali to je jedina opcija da dočeka uopće bude, ali ne možemo pretjerivati i spriječiti da netko vidi koncert ili doček", rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Neće biti splitskog dočeka na rivi, ali bit će zato četiri manja koncerta.

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija - 1 ne čekajte zadnji trenutak Provjerili smo blagdansko radno vrijeme trgovina: Jeste li obavili kupovinu za božićni ručak?

"Na Bedemu će nastupati popularni XXS band. Ulaznice su u prodaji. Ulaz je moguć jedino, naravno, uz predočenje COVID potvrde, na drugoj lokaciji će nastupati splitski TBF, rekao je organizator Domagoj Petričević.

A i gosti kafića ostat će u novogodišnjem izlasku do dva sata ujutro.

"Gostima znači puno jer nećemo morati, što bi se reklo, u ponoć izbaciti ljude u biti kad bi trebala biti najveća euforija. U dva sata gasi se glazba, pale se svjetla zahvaljuje gostima, poželit ćemo im sreću u Novoj godini", kaže ugostitelj Dejan Alpeza.

Čeka li nas tada "boom" broja novozaraženih zbog labavijih mjera?

"Na žalost bojim se da će brzo poslije Nove godine doći do, u najboljem slučaju, do povratka nekog od vrhunaca ovog postojećeg 4. vala", smatra epidemiolog Dobrica Rončević pa struka apelira na slavlje s mjerom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene