Marica Vidaković, Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Marica Vidaković, Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dobavljači Fortenova grupe pravnim će putem pokušati rušiti refinanciranje roll-up kredita od 1,2 milijarde eura jer tvrde da im Uprava pokušava umanjiti prava.


Udruga dobavljača Fortenova grupe (bivšeg Agrokora) pravnim će putem rušiti refinanciranje roll-up kredita u iznosu od 1,2 milijarde eura jer tvrde da Uprava Fortenove tim ugovorom namjerava umanjiti njihova prava koja su stekli nagodbom.

Vezani članci Marica Vidaković, prokuristica Kraša (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika" Ante Ramljak i Marica Vidaković (Foto: Pixell) Iz Kraša demantiraju navode u novim objavljenim mailovima te poručuju: ''Sve je čisto''

Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica dobavljača u Privremenokm vijeću vjerovnika Fortenova grupe, tvrdi da se novim ugovorom o refinanciranju roll-up kredita, u kojem su glavni kreditori HPS Investment Partners i ruska VTB banka, predviđa da dobavljači ne mogu dobiti u ovoj i idućim godinama pripadajući dio graničnog duga koji ukupno izbnosi 80 milijuna eura, a u ovoj godini im je trebalo biti isplaćeno 17,5 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Vidaković ističe da dobavljači, prema novim odredbama, mogu dobiti maksimalno do pet milijuna eura godišnje. "Pravnim ćemo putem pokušati ostvariti svoje pravo. U tu pravnu bitku krećemo već sutra", izjavila je Vidaković, piše Jutarnji list.