Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za trgovinu nema krize?!

Gradi se 13 novih trgovačkih centara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekonomska kriza i zabrana rada nedjeljom nisu utjecali na izgradnju shoping cebtara u Hrvatskoj pa se tako do kraja 2010. najavljuje otvaranje 13 novih trgovačkih centara.

Nedaleko od Zagreba, u Zaprešiću, prošlog tjedna predstavljen je West Gate, šoping-centar dvostruko veći od svih postojećih u Zagrebu. Površina prodajnog prostora trgovačkog centra čak je 120.000 četvornih metara, a u njemu će se smjestiti gotovo svi brendovi koji su sada raštrkani po Zagrebu. Osim izloga trgovina koje će se pružati na 4 kilometra ukupne dužine hodnika, tu će biti i klizalište, kuglana i veliki zatvoreni park za djecu na površini od 3500 metara kvadratnih.

Pročitajte i ovo Radno vrijeme trgovina i šoping-centara 10. ožujka detaljan popis Pogledajte kako rade trgovine ove nedjelje: Otvoreni su i neki šoping-centri Slika nije dostupna Trgovci trljaju ruke Nedjeljom se troši kao da nema krize

Zagreb u idućih šest mjeseci čeka otvaranje još dvaju ekskluzivnih šoping-centara, i to Kvaternik Plaze na Kvatriću i trgovačkog centra neposredno uz Centar Kaptol. Iako se kasni s gradnjom, zagrebačko Lanište trebalo bi dobiti veliki šoping-centar, i to pokraj Arene, a, podsjetimo, najavljena je i gradnja Zagreb Malla - uskoro bi se trebao početi graditi na križanju Radničke ceste i Slavonske avenije - te dovršetak centra Vrbani u naselju Vrbani III, koji je nedavno dobio ime Lagoon Plaza. Smješten u zagrebačkom naselju Vrbani, trgovački centar Lagoon Plaza bit će prvi pravi kvartovski centar u Zagrebu s ponudom trgovina, sporta i zabave.

Šoping centri diljem Hrvatske

U drugom dijelu Hrvatske, u Slavonskom Brodu, ovaj mjesec počinje gradnja Vendi parka, prvog maloprodajnog parka u istočnoj Hrvatskoj koji će na više od 27.000 četvornih metara prodajnog prostora dovesti mnoge poznate domaće i svjetske robne marke. Obližnji Osijek također bi uskoro trebao dobiti novi šoping-centar, a riječ je o Avenue Mallu Osijek, mlađem i manjem 'bratu' zagrebačkog vrlo uspješnog malla. Otvorenje je predviđeno za proljeće 2010. kada će Osijek napokon dobiti devet kinodvorana. Otprilike u istom razdoblju i Varaždin će dobiti multipleks od 6 kinodvorana, i to u šoping-centru Lumini u kojem će uz veliki hipermarket na 7500 četvornih metara biti i 80-ak trgovina.

Trgovačke centre trebale bi dobiti i manje sredine poput Gospića, Imotskog te Biograda. Šoping-centar Bure u Biogradu dio je većeg poslovno-trgovačkog kompleksa od 20.000 četvornih metara u kojem će biti desetak trgovina s tekstilom, sportskom opremom i mješovitom robom te restorani, kafići i slastičarnice, kao i uredi, banka, pošta, ljekarnice, odnosno sadržaji namijenjeni turistima, ali i lokalnom stanovništvu. No među svim navedenim trgovačkim mekama, svoja vrata najprije će otvoriti trgovački centar Dalmare u Šibeniku, prvi trgovački centar u Šibensko-kninskoj županiji s multipleksom i četiri kinodvorane.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene