Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV donosi

Poslušajte nevjerojatne snimke! Potkradaju se korisnici doma za starije, a pale su i prijetnje: "Vidjet ćete tko stoji iza mene"

Aktualno Galerija Dom u Gospiću - 1 Dom u Gospiću - 1 Foto: Vijesti u 17 Dom u Gospiću - 2 Dom u Gospiću - 2 Foto: Vijesti u 17 Dom u Gospiću - 3 Dom u Gospiću - 3 Foto: Vijesti u 17 Sugovornica iz priloga Sugovornica iz priloga Foto: Vijesti u 17 +3 Dom za starije i nemoćne Gospić - 1 Galerija 1/8 >>
U Domu za starije i nemoćne u Gospiću potkradaju se korisnici. Dnevnik Nove TV u posjedu je anonimnih snimki u kojima se korisnicima upućuju čak i prijetnje smrću ako progovore o protuzakonitim stvarima koje se događaju unutar ustanove. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Što se točno događa i otkud dolaze prijave u Domu za starije i nemoćne u Gospiću, provjerila je i ekipa Dnevnika Nove TV koja otkriva da glavnu odgovornost za krađe zapravo snose pojedini zaposlenici tog istoga doma.

Za sve je, doznaje Dnevnik Nove TV, znala i ravnateljica.

Marija Brkljačić u gospićkom domu za starije živi već dva mjeseca, čim je došla iz sobe joj je ukradeno nešto više od petsto eura. "Kad se digla buka da je ukradeno, kad se čulo da smo otišli na policiju, onda ih je netko vratio", opisuje Brkljačić.

U domu, doznaje se, to nije prvi put. Još je jednoj korisnici nekoliko mjeseci ranije s bankomata ukradeno više desetaka tisuća kuna.

"Znate što, ako tko za to sazna, znate već da će vam glava letjeti", čuje se na snimci. Autentičnost snimke koja je u posjedu Dnevnika Nove TV potvrđuje i jedna od bivših zaposlenica tog doma, koja želi ostati anonimna.

"U jednom trenutku sam čula da je korisnici rekla da će joj otpasti glava bude li pričala o protuzakonitim stvarima koje se događaju unutar ustanove", kazala je bivša zaposlenica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jeza u SAD-u Rodila u WC-u na benzinskoj i hladno otišla, dijete nađeno mrtvo: Snimile je nadzorne kamere

Ravnateljica doma - kada je bila suočena s upitima i sadržajem snimki nije bila iznenađena - i sama sumnja na neprihvatljivo ponašanje nekolicine djelatnika.

"Po prijavi krađe od korisnika, otuđenju novčanih sredstava o istom sam odmah podnijela krivičnu prijavu nadležnoj policijskoj upravi Ličko-senjske županije. Radi se konkretno o dva slučaja", kazala je ravnateljica doma Ivanka Stilinović te istaknula da će postupiti u skladu sa zakonitim procedurama.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Oglasio se Milanović Stigla oštra reakcija: "Predsjednik Republike potpisat će usuglašene prijedloge imenovanja čim ministar obrane završi internu proceduru"

No krađe nisu jedini problem ondje. Jedna zaposlenica tvrdi kako njezina bivša kolegica konstantno omalovažava, zastrašuje i vrijeđa korisnike, a to dokazuje i snimka.

Iako je muškarac istaknuo da je plaćao kao da je nepokretna osoba, na snimci se čuje kako ga "nitko neće kupati" te da će "vidjeti što će dobiti". Uz to, može se čuti i kako mu se prijeti. "Vi ćete meni svi prijetiti pojedinačno, malo ste se svi zalaufali. Mene briga i za petryje i za plenkoviće i za Milinovića. Pa ćete vidjeti tko stoji iza mene!", može se čuti.

O svemu je Dnevnik Nove TV obavijestio i nadležno Ministarstvo.

"Ministarstvo socijalne politike uputilo nas je na osnivača, odnosno županiju, ali i poručilo da će u ovaj dom poslati inspekciju", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Ličko senjski župan tvrdi - u tom je domu inspekcija i ranije utvrdila nepravilnosti, no ovakve prijetnje su ga, kaže, prenerazile. "Inzistiram i ovim putem sad govorim u medije da ravnateljica i Upravno vijeće koje je imenovano poduzmu sve adekvatne mjere i da razriješe osobe s položaja, dužnosti i radnih mjesta ako su počinili kaznena djela prema štićenicima u staračkom domu", poručio je župan Ernest Petry.

Ravnateljica ne može ništa dok traje istraga koja je počela prije više od pola godine. Sve to vrijeme oni na koje se baca sumnja i dalje su ondje zaposleni.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene