Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNEVNIK NOVE TV

Banja Luka izašla na ulice, oporba žestoko udara, Dodik poručuje: "Ja sam pobijedio"

Aktualno Galerija Milorad Dodik Milorad Dodik Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Srbiji - 1 Prosvjedi u Srbiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Srbiji - 2 Prosvjedi u Srbiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjedi u Srbiji - 3 Galerija 1/4 >>
U Bosni i Hercegovini došlo je do obrata. Ponovno će se prebrojavati glasački listići za izbor predsjednika Republike Srpske. Milorad Dodik je za dlaku pobijedio Jelenu Trivić, a oboje su proglasili pobjedu, nakon čega su počeli gotovo svakodnevni prosvjedi na ulicama Banje Luke. Može li novo prebrojavanje listića Dodika stajati funckije? Detalje doznaje reporter Dnevnika Nove TV Danijel Vrbota.

Tisuće prosvjednika blokirale su sinoć središte Banje Luke. Bio je to već drugi prosvjed u organizaciji oporbe nakon izbora u BiH. Tvrde da je njihovoj kandidatkinji Jeleni Trivić ukradena pobjeda.

"Od pravosudnih institucija zahtijevamo da pod hitno provedu istrage i utvrde odgovornosti svih lica koja su sudjelovala u organiziranoj izbornoj pljački, a za koje već postoje materijalni dokazi predočeni javnosti da su u izbornom procesu prekrajali izbornu volju građana“, poručila je Jelena Trivić, oporbena kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske.

Dodik ponovno opleo po BiH, visokom prestavniku, političkim protivnicima...

Središnje izborno povjerenstvo BiH naložilo je zbog brojnih nepravilnosti ponovno prebrojavanje glasova za predsjednika Republike Srpske. A nakon prebrojanih 98 posto glasačkih listića u vodstvu je Milorad Dodik. On je iz Beograda, kamo je hitno otputovao, poručio da je pobijedio na izborima.

"Trideset i jedan kandidat se kandidirao za predsjednika RS na ovom izborima. Ja sam pobijedio, a samo jedan kandidat se žali. Svih ostalih 30 se ne žali. Žali se zato što su u predizbornoj kampanji pokušali da naprave predstavu o tome kako su oni nesumnjivi dobitnici izbora“, rekao je Milorad Dodik.

U poduljem monologu ponovno je govorio protiv BiH, visokog međunarodnog predstavnika Schmidta, središnjeg izbornog povjerenstva i političkih protivnika. No nije najbolje objasnio zašto se medijima obraća u Beogradu umjesto u Banjoj Luci. A pokušao je demantirati i da je izgubio potporu srbijanskog predsjednika.

Šuica: "Ne može se sjediti na dvije stolice"

"Moja suradnja i moji odnosi s Aleksandrom Vučićem veoma su dobri. Oni su i na osobnom planu na najvišoj mogućoj razini“.

A odnosi Vučića s Europskom unijom sve su gori. Od Europske komisije dobit će službeni dokument u kojem će ponašanje Srbije prema Rusiji biti opisano kao neprihvatljivo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBORI U BiH Naređeno ponovno brojanje glasova: Dodiku pobjeda visi u zraku, donesena odluka bez presedana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio je umoran Stevan otvoreno priznao da je ukrao sve glasove Dodikovoj protivnici: "Bilo je već kasno..."

Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije kaže da se ne može sjediti na dvije stolice te nastavlja: "Srbija će konačno odlučiti je li iskreno na europskom putu ili će se dodvoravati Rusiji“. Mišljenja je da će se Srbija definitivno morati odlučiti, a isto tako, kaže, i Mađarska.

Vučić, ljutit što preko Hrvatske neće više moći uvoziti rusku naftu, prije dva je dana najavio gradnju naftovoda prema Mađarskoj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene