Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je umoran

Stevan otvoreno priznao da je ukrao sve glasove Dodikovoj protivnici: "Bilo je već kasno..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U selu Krajišnik kod Bosanske Gradiške u BiH, prema podacima dostavljenim izbornoj komisiji, kandidatkinja PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić nije osvojila nijedan glas. No, predsjednik biračkog odbora nije skrivao krađu glasova.

Podaci koji su s dvaju biračkih mjesta dostavljeni Središnjoj izbornoj komisiji nakon izbora u mjestu Krajišnik išli su u korist Milorada Dodika, kandidata SNSD-a te Zorana Kalinića, kandidata stranke Naša priča RS - 137, no kandidatkinja Jelena Trivić na oba glasačka mjesta nije osvojila niti jedan glas.

Mještani su šokirani informacijom kako je njihova sugrađanka ostala bez ijednog glasa jer kažu da su svi glasali baš za nju, javlja BN Televizija.

Pročitajte i ovo Dragan Čović - 2 Izbori u BiH Čović za Dnevnik Nove TV otkrio koga smatra najzaslužnijim za promjene izbornog zakona: "Mislim da je uložio enorman napor"

Pročitajte i ovo Ivana Petrović IZ MOSTARA ZA DNEVNIK NOVE TV Analiza Ivane Petrović: ''Schmidt je Hrvatima omogućio da se održe iznad vode. Mogao je i više, ali ovo je dobar početak''

Predsjednik Biračkog odbora Stevan Gutić priznao je da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u ne odgovaraju istini. Pravdao je to kasnim večernjim satima i umorom.

"Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, upisao podatke umjesto njoj", objašnjava Stevan, koji kaže da je svjestan da je riječ o kaznenom djelu, no da podatke nije mijenjao u dogovoru s Izbornom komisijom jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti.

Sudeći prema tvrdnjama mještana, ovo nije prva izborna prevara koja se dogodila u ovom mjestu. Navikli su da se njihova izborna volja prekraja po želji moćnika.

"Na prošlim izborima izveli su van promatrače i rekli im da Dodik mora proći pod svaku cijenu. Ucijenili su čovjeka. Rekla mi je susjeda danas da su i u obližnjem selu dopisivali. Kradu, kradu, brate", požalila se mještanka Stana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene