Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Hasanbegović, novi ministar kulture, i dalje je predmet rasprave među djelatnicima tog resora. Nezadovoljni njegovim imenovanjem danas su predali više od 1000 potpisa sa zahtjevom za njegovom smjenom.


Kultarnjaci su se i danas okupili na Markovom trgu ispred Banskih dvora gdje su predali zahtjev za smjenom ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji su potkrijepili s više od tisuću potpisa djelatnika u kulturi.

Vezani članci Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1 Nakon pucnjave na Markovu trgu udruga Vigilare održala skup: "Molili smo se i sve prijavili ranije" Povorka Festival slobode u znak neprihvaćanja mjera ograničavanja - 2 Bez maski i socijalne distance: U Rijeci prosvjedovali protiv stožera i mjera

Smatraju kako Hasanbegović nije najkvalitetnija osoba za tu poziciju, kako nema iskustva te kako je sramotno da mu je prvi potez bio raspuštanje stručnog povjerenstva za neprofitne medije.

Ministar Hasanbegović prije današnje sjednice Vlade nije htio komentirati zahtjeve za njegovom smjenom, no poslije sjednice novinari su doslovce trčali za njim po Markovom trgu jer nije htio stati ne bi li dao izjavu.

Hitrim korakom ministar se uputio s Markovog trga te u trku prokomentirao kako je svoje razloge za razrješenje Povjerenstva za neprofitne medije već iznio te kako će ih ponoviti sutra na saborskom odboru.

Na pitanje o kulturnjacima koji traže njegovu smjenu citirao je Mao Ce Tunga. 'Neka cvate tisuću cvjetova', rekao je ministar Hasanbegović.