Obavijesti Pretražite Navigacija
pregledali kamere

Policija riješila priču o otmici djece na odmorištu, imamo reakcije bijesnih roditelja: ''Objavila je članak...''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Srdjan Vrancic/Cropix
Policija je utvrdila da na odmorištu uz autocestu A1 nije bilo pokušaja otmice školske djece ni bilo kakvog oblika protupravnog ponašanja. Kako je za DNEVNIK.hr ispričala majka djece iz grupe, medijsku hajku pokrenula je novinarka čije je dijete također bilo na izletu.

Prije tri dana u medijima se pojavio niz članaka o tome kako su dvojica predatora na odmorištu Zir pokušala u automobil namamiti 10-godišnju djecu koja su se u tom trenutku nalazila na školskom izletu.

"Jedan je dječak blagajnicu na odmorištu pitao tko su ti tipovi, a blagajnica mu je navodno prišapnula - bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Znači da su blagajnici poznati otprije, i oni i njihove kriminalne radnje", piše novinarka u šokantnom tekstu i dodaje: "Roditelji su u šoku, djeca uznemirena, ono što se inače događa u filmovima jučer se dogodilo na odmorištu Macola." I, zaista, roditelji su u šoku, čak su i bijesni, ali ne zbog lažnih predatora, već zbog senzacionalističkih članaka punih neprovjerenih informacija.

Škola koju se neopravdano razvlačilo po medijima danas je objavila kako se 12. svibnja nije dogodio nikakav pokušaj otmice, a isto je izvijestila i policija na osnovi kriminalističkog istraživanja.

Policija: "Nijedno dijete nije povlačio ili nagovarao da s njim sjedne u automobil"

"Utvrđeno je da je muškarac prilikom plaćanja svog računa na blagajni odmorišta primijetio dječaka koji nije imao dovoljno novca da plati željeni artikl te je samoinicijativno ostavio svoj ostatak od plaćenog računa na pultu blagajne i rekao da je taj novac za dječaka. Vidjevši pozitivnu reakciju dječaka, manje novčane iznose ponudio je još nekolicini djece koja su bila u blizini, ne želeći kod njih izazvati osjećaj zakinutosti, ali su djeca odbila primitak novca. Budući da su ga nastavnice upozorile na ponašanje, muškarac je napustio odmorište zajedno s kolegicom koja ga je za to vrijeme čekala u vozilu", stoji u izvješću policije.

Pročitajte i ovo James W. Parrillo Jr. kao u noćnoj mori Pobjegla otmičaru nakon godinu dana: "Bila je bosa i imala tragove na vratu. Trčao je za njom"

Muškarac nije imao navučenu kapuljaču, bio je sam, a ne u društvu "još jednog predatora" i nijedno dijete nije povlačio ili nagovarao da s njim uđe u vozilo, što je dokazano pregledom nadzornih kamera. Muškarca je policija provjerom registarskih oznaka pronašla i kontaktirala. U tom trenutku vraćao se sa službenog putovanja s kolegicom.

Učiteljice nisu mahnito skupile svu djecu, nego su mirno s njima u autobusu razgovarale o tome kako se ponašati u situaciji kada im pristupi nepoznata starija osoba i nakon svega obavijestile roditelje, ravnatelja i policiju - za svaki slučaj.

"Učiteljica se toliko trudi, stalno djecu vodi na izlete. Nema gdje nisu bili"

Nakon danas održanog roditeljskog sastanka u školi obratila nam se jedna od majki čije je dijete bilo na tom izletu. Malo je reći da je ljuta zbog cijele situacije.

Pročitajte i ovo Cjelodnevna nastava, ilustracija - 4 Niz primjedbi Žustra rasprava o cjelodnevnoj nastavi, ministar poručuje: "Djeca nisu u školi od 8 sati ujutro do 5 ili 6 popodne"

"Imamo najbolju učiteljicu na svijetu. Ona se toliko trudi, ide na terensku nastavu s djecom, vodi ih na izlete. U školi koja je pet kilometara udaljena od naše djeca nikamo ne idu, naši nema gdje nisu bili. Ako netko nije zaslužio da mu se ovo dogodi, to je ona", ispričala je za DNEVNIK.hr.

Učiteljice nakon cijele drame ne žele više ići na izlete - četiri dana nisu spavale, provjeravale su kako su djeca, a i njih su stalno svi zvali, ispričala nam je majka. Novinarka koja je objavila tekst također je majka djeteta iz grupe koje se našlo na izletu.

"Objavila je članak na osnovi izjave 10-godišnjeg djeteta bujne mašte bez provjere", zgroženo nam komentira majka koja u cijeloj situaciji najviše žali što su nastradali oni koji savjesno obavljaju svoj posao zbog onih koji to ne čine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene