Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tužna priča

KAŽNJENI JER SU SIROMAŠNI Na njihovu adresu nije stigao sv. Nikola, hoći li stići barem Djed Božićnjak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su bili dobri, marljivi i poslušni na njihova vrata nije pokucao sveti Nikola. U odnosu na drugu djecu, kažnjeni su jer su siromašni.

Sestre Nikolina, Matea i Tea Šaldić iz Vukovara, poput mnogih djevojčica, sanjaju o lijepim darovima. Njihove će želje najvjerojatnije ostati neispunjene. Majka muku muči kako kupiti drva za ogrjev.

Pročitajte i ovo HDZ Sve za glasove Neki biraju, a drugi uzimaju sve redom: Od kemijskih i upaljača do sadnica, cekera i karata Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

"Živimo od socijalne skrbi i dječjeg doplatka. Suprug nema primanja. Školujemo četvero djece. Nas je devetero u kući", kaže majka Evica.

Kad se zbroje troškovi za hranu, režije i drva za ogrjev, za božićne darove nema prostora. "Koliko mogu, ja im pružim, ali djeca moja razumiju da mi nemamo. Ali oni se prave prema drugoj djeci da imaju", pojašnjava majka.

Gotovo ista slika i u obitelji Malešić iz Sotina. K njima je došao sveti Nikola, ali na dug koji treba vratiti. "Dobili su paketiće koje sam uzela na dug, na žalost u trgovini, koje ću platiti kad dobijem socijalu ili dječji doplatak. Eto, nas je desetero u kući", priča Silvana Malešić, majka obitelji.

Topla soba i hrana na stolu za Silvaninu su djecu darovi. "Bude dana da nemam šta skuhati, ali nažalost, snalazimo se kako možemo", priča Silvana.

Po hranu i odjeću idu u Mirkovce. U humanitarnu udrugu Put mira. "Za sv. Nikolu ove godine djeca od nas nisu dobila paketiće. Meni je jako žao", kaže Spomenka Ivuš iz spomenute udruge.

Udruga skrbi o dvije tisuće socijalno ugroženih obitelji. Slatkiša nije bilo dovoljno za sve. "Nadam se i uzdam se u naše ljude, u sve kršćane gdje bili, širom svijeta da će pomoći", poručuje Ivuš.

Ostaje nada da će Djed Božićnjak doći na adrese na koje nije stigao sveti Nikola.

Svi koji žele mogu pomoći udruzi čije podatke donosimo u nastavku.

HUMANITARNA UDRUGA PUT MIRA MIRKOVCI
VUKOVARSKA 182B
32240 MIRKOVCI
e-mail: huputmira@gmail.com
mob 0981663973
0915363203
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene