Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dežuranje s kamerama

Divlje životinje haraju hrvatskim otocima: "Čujemo ih svake večeri i imamo foto safari"

Aktualno Galerija Jelen na Cresu - 1 Jelen na Cresu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Jelen na Cresu - 2 Jelen na Cresu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jelen na Cresu - 3 Jelen na Cresu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Životinje došle do bazena zbog vode Galerija 1/4 >>
Nakon što je Dnevnik Nove TV donio priču o šteti koju na Mljetu rade podivljale koze, u redakciju su se javili još neki otočani kojima štetu, uz koze, radi i divljač.

U kultnom gradiću umjetnosti i Osorskih glazbenih večeri umjesto gledatelja stigli su nepozvani gosti – jeleni.

"Mi smo ih svake večeri znali čuti ovdje u Osoru i svi smo se dali u taj foto safari. Očekivali smo ih, znali smo tu dežurati s kamerama iz večernjih izlazaka", rekao je Igor Štimac.

Divljač, kažu, u svojim večernjim izlascima nije pravila nered, već tražila hranu. Iz Hrvatskog lovačkog saveza kažu da je problem suša i nedostatak vode. Zato je prije tjedan dana Dnevnik Nove TV izvještavao o mljetskim kozama koje se bućkaju u bazenu.

"Problem je suše, problem je nedostatka vode i divljač se približava naseljima u potrazi za vodom, a ljudi očito imaju borbu s njima jer rade štetu", rekao je Ivica Budor iz Hrvatskog lovačkog saveza.

Pročitajte i ovo Mislav Bago s tamburašima oproštaj glazbenih diva Pogledajte Mislava Bagu kakvog niste imali priliku vidjeti: "Koji show smo napravili"

Pročitajte i ovo Meteorolog Ivan Čačić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 GOST DNEVNIKA NOVE TV Treba li Hrvatska strahovati od oluja kakve su poharale Europu? Meteorolog otkriva i kako nastaje žuta kiša

Štetu podivljale koze rade i na otoku Unije kod Lošinja. Situacija je, kaže dopredsjednik mjesnog odbora Žarko Mrkobrada, eskalirala posljednje dvije godine jer se broj koza popeo na tristotinjak.

"Ulaze u selo, rade nered, jedu, uništavaju suhozide, uništavaju imovinu", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

Obratili su se svim institucijama, od Ministarstva poljoprivrede do Državnog inspektorata.

"I tu je krenula naša prepiska od nekoliko mjeseci gdje smo kontaktirali i Prijatelje životinja i poljoprivredne zadruge i lovačke saveze da se konzultiramo na koji način to možemo riješiti", rekao je Mrkobrada.

Na jesen bi s trebao, kaže, organizirati odstrel podivljalih koza koje se kreću otokom i za sobom ostavljaju nered.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene