Sisak
Sisak Foto: DNEVNIK.hr

Pejo Trgovčević, direktor Sisačkog vodovoda, reagirao je na izjavu epidemiologa Inoslava Brkića da se "voda može koristiti tek nakon temeljitog prokuhavanja" napisavši da korisnici vodovoda unatoč potresu imaju pristup čistoj vodi.


Pejo Trgovčević napomenuo je da, bez obzira na potres koji je razorio velik dio Sisačko-moslovačke županije, "nije prekidana isporuka vode izuzev pojedinih ulica" u kojima su nastali lomovi koje je potrebno sanirati.

Vezani članci Zlatko Fumić, načelnik Brinja Vode nemaju mjesecima, a kad je dobiju, nestane za nekoliko dana: "Molimo se za kišu" Nema vode u Brinju - 2 U Brinju sve manje vode i sve više štete: "Aparati izgaraju. Ovo je 39.000 kuna"

Dodao je da "svi korisnici kojima sisački vodovod isporučuje vodu imaju čistu, zdravu i pitku vodu i nema potrebe da je prokuhavaju" te zaključio napisavši da korisnici "ne slušaju nikoga što se tiče Sisačkog vodovoda , osim svoj vodovod".

Trgovčević je time komentirao izjavu epidemiologa Inoslava Brkića koji je u sinoćnjem Dnevniku Nove TV rekao da "svaki potres dovodi do izmiještanja dubokih vodovodnih cijevi" i da se "za sada voda može koristiti tek nakon temeljitog prokuhavanja''.

Osim u Sisku, voda su može piti i u ostatku županije, osim na području Petrinje, rekao je sisačko-moslovački župan Ivo Žinić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju